Σόφη Ζαννίνου: «Δεν έχω κόμπλεξ με την ηλικία μου, είμαι…»

«Λυπάμαι πολύ τα παιδιά από τα παιχνίδια και κάποια σόου που...»

Η ηθοποιός, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στην σειρά του STAR «Τρελή οικογένεια» μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού.

Ηλικιακά πως το αντιμετώπισες να έχεις τόσο μεγάλα εγγόνια;
Είμαι 64 χρονών, γεννημένη το 1951, τι να λέμε τώρα, είναι μετρημένα κουκιά. Δεν έχω κόμπλεξ με την ηλικία μου. Θα μπορούσα άνετα να έχω εγγόνια σε αυτή την ηλικία, ίσως λίγο μικρότερα. Τα έχω καλά με τον εαυτό μου, δεν έχω τέτοια προβλήματα. Είμαι μια χαρά, δεν έχω υπαρξιακά προβλήματα, ούτε προβλήματα με τον καθρέφτη και την εμφάνιση μου. Έχω καλό DNA, από τους γονείς μου, και είμαι ευνοημένη από το Θεό. Είμαι πολύ καλά μέσα μου, ήρεμη και χαλαρή.

Τι ενεργοποιεί αυτή την ηρεμία και τη χαλαρότητα;
Η αυτοκριτική, η σκέψη, η ψυχανάλυση που κάνω μόνη μου και η αυστηρότητα που έχω στον εαυτό μου. Έχω δουλέψει να λέω την αλήθεια στον εαυτό μου, να μην εθελοτυφλώ, δεν καβάλησα καλάμι, και αυτό γιατί ο πατέρας μου, από 9 χρονών, μου το απομυθοποίησε το πράγμα. Μου είπε: «Στο τέλος, παιδάκι μου, εκείνο που θα μείνει θα είναι τα ένσημα του ΙΚΑ. Μόνο αν είσαι πολύ μεγάλη ηθοποιός, όπως ήταν η Έλλη Λαμπέτη, έπειτα δεν είσαι, είχε υπόψη σου ότι κάνεις μια τέχνη όπως ο παπουτσής και όλοι οι τεχνίτες»«. Με γείωσε εντελώς. Ο πατέρας μου με γείωνε, και πολύ καλά έκανε. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να την ψωνίσεις. Λυπάμαι πολύ τα παιδιά από τα παιχνίδια και κάποια σόου που ξαφνικά αποκτούν μια διασημότητα, δεν μπορούν να τη διαχειριστούν, πιστεύουν ότι κάτι γίνεται ή έγινε. Με το που τελειώνει το παιχνίδι, τελειώνει και όλο αυτό, το οποίο είναι τελείως ψεύτικο και μετά… το έργο έχει ψυχίατρο.