Σκοταδισμός! Απειλήθηκε η ζωή της κόρης της Σεμίνας – Αναβλήθηκαν οι παραστάσεις

Δείτε το βίντεο από την επίθεση στο Θέατρο Τέχνης

Οι συντελεστές της παράστασης «No Body Else» δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, είτε μέσω blogs του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», η Κίρκη έπαθε κρίση πανικού και απενεργοποίησε το κινητό της, ενώ απειλές έχουν δεχτεί και άλλοι συντελεστές της παράστασης.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Iδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» δέχθηκε τηλεφωνήματα από αγνώστους που έστειλαν μήνυμα στους υπεύθυνους ότι αν συνεχίζουν να φιλοξενούν εκεί το έργο, θα πάνε και θα τα κάνουν γυαλιά καρφιά.

Η 25χρονη σκηνοθέτιδα είναι απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου της Σχολης Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις ως ηθοποιός. Το καλοκαίρι που μας πέρασε σκηνοθέτησε την παράσταση «Επικίνδυνες Μέρες Κανονικές» που προέκυψε από τη διπλωματική της εργασία.

Η παράσταση «No Body Else» με θέμα της το σώμα και τη μνήμη που φέρει αυτό, είχε σημανθεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, ενώ είχε προγραμματιστεί από 31 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου. Προέκυψε ένας πόλεμος εναντίον της αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα προσέβαλε σύμβολα και θρησκευτικές πεποιθήσεις και την χαρακτήρισαν ως βλάσφημη σε blogs.

Από την άλλη η ανακοίνωση συντελεστών και Ιδρύματος αντικρούει τις κατηγορίες λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί για το περιεχόμενο της παράστασεις αποτελούν προϊόν διαστρέβλωσης και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εκφράζουν τη θλίψη τους αλλά και την αντίθεσή τους σε κάθε δια λόγου ή πράξης απειλή, κατά δημιουργών της Τέχνης και κατ `επέκταση της παρεμπόδισης της ελευθερίας της έκφρασης.

Φόβοι εκφράζονται τέλος ότι αναβολή σημαίνει ενδεχομένως και ματαίωση.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση στο Θέατρο Τέχνης: