Σκληρή κριτική Δρυμούση σε Σαμαρά – Κωστέτσο για τις φωτογραφίες με τους πρόσφυγες

«Τόσο τους φτάνει το μυαλό τους, τόσο κάνουν.»

Σκληρή κριτική από τον Βασίλη Δρυμούση για τις φωτογραφίες Τρύφωνα Σαμαρά και Βασίλειου Κωστέτσου από την Ειδομένη με τους πρόσφυγες, με την Ναταλία Γερμανού να αρκείται σε πιο ήπιους χαρακτηρισμούς
«Με την κίνηση τους όχι απλά δεν διαφωνώ, πολύ καλά έκαναν και πήγαν αφού το ένιωσαν να δουν από κοντά και νιώσουν τον πόνο των ανθρώπων αυτών και το ζόρι τους, πολύ καλά έκαναν και πήγαν. Χίλιες φορές. Κι αν έδωσαν και πρόσφεραν κιόλας τρόφιμα και βοήθεια υλική, πέρα από την παρουσία τους εκεί, δέκα φορές μπράβο, αλλά θα συμφωνήσω λίγο με τον Γιώργο στα υπόλοιπα. Ότι ίσως δεν υπήρχε λόγος… βεβαίως να έχουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, είναι μια στιγμή που θέλεις να την έχεις, αλλά ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους ίσως. Τα hastag δεν κολλάνε με τα υπόλοιπα, αλλά από την άλλη βέβαια μας «ταπώνει» και λίγο στο τέλος και μας λέει ότι όλοι εσείς που μιλάτε από την ασφάλεια του καναπέ σας πηγαίνετε κάντε το αν μπορείτε. Πήγαν κάναν την κίνηση τους, το γύρω γύρω ήταν λάθος, το περιτύλιγμα» σχολίασε η Ναταλία Γερμανού στο NaMaSte, ωστόσο ο Βασίλης Δρυμούσης ήταν πιο οξύς για το γεγονός:
«Μερικοί άνθρωποι δεν ταιριάζουν με όλες τις κινήσεις και με όλα τα πράγματα, δεν μπορεί για παράδειγμα κάποιος πολεμοχαρής να αγκαλιάζει τα παιδιά που έχουν μείνει άστεγα λόγω των πολέμων. Μερικά πράγματα είναι αταίριαστα. Κι αν θες να πας να το κάνεις μη δείχνεις φωτογραφίες. Είναι μια φωτογραφία του Κωστέτσου και από πίσω ο Σαμαράς έχει γείρει μου θύμισε τη Μαρινέλλα στο «άνοιξε πέτρα», έχω κλείσει τα μάτια και ζω στο πετσί μου το δράμα των προσφύγων της Ειδομένης, είναι λίγο αστείο. Να πούμε λίγο και πως βρέθηκαν εκεί. Πήγαν εκεί γιατί ήταν στα Σκόπια στην εβδομάδα μόδας, δηλαδή δεν έφυγαν από εδώ να πάνε στην Ειδομένη, είχαν μια δουλειά στα Σκόπια, τελείωσε η δουλειά και μετά περάσαν από τους πρόσφυγες και έβγαλαν φωτογραφίες και κάνοντας duck face και νιώθοντας στο πετσί τους το δράμα των ανθρώπων της Ειδομένης. Εγώ είμαι πάρα πολύ σκληρός, λυπάμαι, το θεωρώ αστείο αυτό το πράγμα. Τόσο τους φτάνει το μυαλό τους τόσο κάνουν.»

Περισσότερα latest news »