Σήμερα η πρεμιέρα της εκπομπής οικολογικής συνείδησης με τον Γιώργο Λιανό

Διαβάστε τι θα δούμε στην πρώτη εκπομπή

Το «Μπες στο κλίμα » θα ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε χωριά ή κωμοπόλεις, που βρίσκονται πιο κοντά στην ύπαιθρο, με εξειδικευμένα συνεργεία έτοιμα να κάνουν επιτόπου τις απαιτούμενες αλλαγές ή αναπροσαρμογές.

Στο πρώτο επεισόδιο, η εκπομπή επισκέπτεται μία επταμελή οικογένεια στο
Μαρκόπουλο Αττικής. Η μονοκατοικία που ζουν είναι κατασκευασμένη πριν 25 χρόνια και έχει μεγάλες θερμικές απώλειες, αφού δεν είναι σωστά θερμομονωμένη με βάση τα σημερινά πρότυπα.

Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής επισημαίνει όλα τα προβλήματα στη μόνωση και στην άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, ενώ βρίσκει κακή την κατάσταση του καυστήρα της κεντρικής θέρμανσης. Έτσι, η μετατροπή του συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό είναι μία πολύ σημαντική βελτίωση που δίνει στην οικογένεια καλύτερη, φθηνότερη και πιο οικολογική θέρμανση (δεδομένου ότι τα ξύλα θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας σε αντίθεση με το πετρέλαιο).

Σημαντική βελτίωση επίσης είναι και η αντικατάσταση του παλιού ηλιακού θερμοσίφωνα με έναν καινούριο, τελευταίας τεχνολογίας, με μεγαλύτερη χωρητικότητα και διπλάσια επιφάνεια ηλιακών συλλεκτών.

Η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του σπιτιού με λάμπες LED δίνει μια ακόμα σημαντική οικονομία, αφού η συνολική ηλεκτρική ισχύς για φωτισμό μειώνεται από τα 3500W στα μόλις 160W για όλο το σπίτι!

Η οικογένεια ενημερώνεται επίσης, για διάφορα ζητήματα ανακύκλωσης και
οικονομίας, δηλώνοντας στο τέλος του επεισοδίου : «σήμερα μάθαμε πάρα
πολλά πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε και είναι πολύ σημαντικά και για την
τσέπη μας αλλά και για το περιβάλλον.” 

Σήμερα στις 19:00, στο ΣΚΑΪ