Σημαντική μαρτυρία για την Ειρήνη Λαγούδη: «Ο ένας έριχνε κάτι στη λίμνη και ο άλλος δίπλα στο αυτοκίνητο…»

Ειρήνη Λαγούδη

Η σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» δρομολογεί νέες έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η άτυχη μητέρα από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.

Ο μάρτυρας που είναι κάτοικος Αθηνών, το Σαββατοκύριακο των Φώτων φιλοξενήθηκε στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας.

[dfp_ads id=236982]

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου με την παρέα του  ξεκίνησαν με δύο αυτοκίνητα για να εξερευνήσουν τη λίμνη ακολουθώντας έναν δύσβατο χωματόδρομο από το χωριό όπου έμεναν,  που οδηγεί στις όχθες της λίμνης. Είδαν το αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη και αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον μάρτυρα ήταν το ασυνήθιστο χρώμα του και το γεγονός πως υπήρχαν πέτρες κοντά στα λάστιχα. Σκέφτηκε πως ο οδηγός του θα δυσκολεύτηκε πολύ να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε εκείνο το σημείο, λόγω του ανώμαλου εδάφους.

Στο σημείο ένα άλλο αυτοκίνητο τους κίνησε υποψίες .  Ένα αγροτικό μαύρο Nissan με δύο γράμματα στην πινακίδα κυκλοφορίας, βρισκόταν σταματημένο στο δρόμο. Ήταν χτυπημένο στο μπροστινό δεξί φτερό  και στην καρότσα είχε ένα κλουβί για σκυλιά που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί.  Ένας άνδρας περίπου 25 χρόνων, βρισκόταν πάνω στο καπό του αυτοκινήτου. Ένας  άλλος γύρω στα 35  που είχε περασμένο πάνω του ένα ασύρματο, στεκόταν στις όχθες της λίμνης και εκείνη την ώρα πέταξε κάτι στο νερό.  Και οι δύο φορούσαν στολές κυνηγών αλλά δεν κρατούσαν όπλα.

Οι φίλοι φοβήθηκαν από την στάση τους και συνέχισαν την πορεία τους. Το αγροτικό με τους δύο άνδρες τους ακολούθησε για περίπου τρακόσια μέτρα ώσπου έστριψαν σε έναν ελαιώνα.

Λίγες μέρες αργότερα έμαθαν από τις ειδήσεις πως στο χρυσαφί αυτοκίνητο βρέθηκε νεκρή η 44χρονη μητέρα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα που θα καταθέσει στις Αρχές, οι επιβάτες του αγροτικού αυτοκινήτου είχαν σίγουρα δει το Ford Ka της Λαγούδη.

Πηγή: anikolouli.gr