Σε ποιον ηθοποιό είχαν προτείνει το ρόλο του Νίκου Σεργιανόπουλου στους «Δύο Ξένους»;

«Είχα γλυκαθεί από την αναγνωρισιμότητα και τα χρήματα που μου πρόσφερε η τηλεόραση»

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιάννη Πουλόπουλο παραχώρησε ο Κλέων Γρηγοριάδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την εποχή που αποφάσισε να απέχει από την τηλεόραση, για την περίοδο που επανήλθε και «γλυκάθηκε», ενώ αποκάλυψε πως του είχαν προτείνει να παίξει το ρόλο του Νίκου Σεργιανόπουλου στους «Δύο Ξένους».

Κλέωνα, είχες οκτώ χρόνια να κάνεις τηλεόραση. Σου είχε λείψει;

Με την τηλεόραση και εμένα συνέβη το εξής παράδοξο: όταν πρωτοξεκίνησα το 1992, συμμετέχοντας στο πρώτο σίριαλ της Μιρέλλας Παπαοικονόμου Γυναίκες, τρόμαξα τόσο πολύ όταν με αναγνώριζαν στον δρόμο και μου μιλούσαν άνθρωποι τους οποίους δεν γνώριζα, που αποφάσισα συνειδητά να μην ξανακάνω τηλεόραση.

Τι σε είχε τρομάξει τότε;

Ήταν τρομακτικό για έναν νέο ηθοποιό να βγαίνει ξαφνικά στον δρόμο και να τον φωνάζουν με το όνομα του ρόλου του. Δεν θα ξεχάσω που είχαν βγάλει τον σκύλο μου βόλτα και άκουγα από παντού να φωνάζουν: “Αλέξη, Αλέξη”. Άλλη μια φορά, θυμάμαι, οδηγούσα στην Κηφισίας και άρχισαν να με χαιρετούν οι επιβάτες των δύο αυτοκινήτων που ήταν στις διπλανές λωρίδες αλλά και άλλοι στο προπορευόμενο και στο αμάξι που ακολουθούσε. Παρόλο που μου είχαν γίνει αρκετά αξιόλογες προτάσεις, προτίμησα να τις απορρίψω.

Το μετάνιωσες;

Όχι. Μου είχαν προτείνει να παίξω τον ρόλο του Νίκου Σεργιανόπουλου στους Δύο Ξένους και τον ρόλο του Θανάση Ευθυμιάδη στο Ντόλτσε Βίτα και άλλα τόσα που δεν έγιναν ή δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Η απόφασή μου να απέχω κράτησε οκτώ χρόνια. Από το Κάτι τρέχει με τους δίπλα και μετά, εμφανιζόμουν ανελλιπώς στην τηλεόραση για σχεδόν μία δεκαετία, είχα γλυκαθεί από την αναγνωρισιμότητα αλλά και τα χρήματα που μου πρόσφερε. Μπορώ να πως μάλιστα ότι κακόμαθα, γιατί συνήθισα σε ύποπτα υψηλές αμοιβές, τις οποίες έδιναν τότε αφειδώς τα κανάλια, μιας και κάποιες διαφημιστικές εταιρίες ήθελαν να βρουν έναν τρόπο για να ξεπλύνουν χρήματα που έβγαζαν από παράνομες ενέργειες. Όμως, κάποια στιγμή ένιωσα ότι το παράκανα. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα διάλειμμα. Ίσως βέβαια αυτό το διάλειμμα να κράτησε λίγο παραπάνω, επειδή η τάση να λέω τα πράγματα όπως είναι -όπως κάνω και τώρα- ενόχλησε ορισμένους σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς.