Σε Mega, ANT1 και Alpha είδαν οι τηλεθεατές τις πολιτικές εξελίξεις

Τι έδειξαν οι μετρήσεις τηλεθέασης την ώρα της 3ης ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Στη μάχη της ενημέρωσης και της τηλεθέασης έπεσαν τα κανάλια για τρίτη φορά, χθες, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η προεκλογική περίοδος στην οποία μπήκαμε αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, φέρνει τα ενημερωτικά επιτελεία των σταθμών στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες τουλάχιστον.

Mega και ΑΝΤ1 έσυραν χθες πρώτοι τον χορό της τηλεθέασης στο γενικό σύνολο, μεταξύ 12:00 και 13:00. Τα δύο κανάλια ισοφάρισαν με ποσοστό 17,7%. Ακολούθησε από πολύ κοντά ο Alpha με 17,6%. Αρκετά πιο πίσω συναντάμε τη ΝΕΡΙΤ με 11%, το Star με 7,8% και τελευταίο τον ΣΚΑΪ με 7,6%.

Στο δυναμικό κοινό το Mega κράτησε την πρωιά με 19,2%. Στη δεύτερη θέση πέρασε ο Alpha με 17,6%, ενώ ο ΑΝΤ1 περιορίστηκε στο 11,1%. Το Star σημείωσε 10,1%, η ΝΕΡΙΤ 6,2% και ο ΣΚΑΪ μόλις 5,5%.

Να σημειώσουμε ότι σε Mega και ΑΝΤ1 προηγήθηκαν οι δύο ψυχαγωγικές εκπομπές που αν και με μειωμένη δυναμική λόγω επικαιρότητας, κληροδότησαν αρκετά υψηλό lead in στα έκτακτα δελτία.

Γιώργος Σκρομπόλας

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης