Σε κλοιό θανάτου οι δημοσιογράφοι στην Αίγυπτο

Δείτε το βίντεο με τη μαρτυρία από τον Έλληνα δημοσιογράφο που δέχτηκε επίθεση

Ανάμεσα στα θύματα ο φωτορεπόρτερ του «Βήματος» Γιώργος Μουτάφης και ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Καθημερινή» Πέτρος Παπακωνσταντίνου που βρίσκονται στην Αίγυπτο  για να καλύψουν τα γεγονότα.
Ο ίδιος γλίτωσε με εκδορές όπως λέει και ο συνάδελφός του είχε χτυπήματα στο κεφάλι αλλά ήταν καλά στην υγεία του.

Οι αναφορές  για συλλήψεις και περιορισμούς δημοσιογράφων πληθαίνουν συνεχώς και τα πρακτορεία και τα τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν λόγο τόσο για ξυλοδαρμούς, όσο και για κρατήσεις δημοσιογράφων και αγνοούμενους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera δέχτηκαν επίθεση ενώ πήγαιναν από το αεροδρόμιο στο κέντρο του Καΐρου, δύο δημοσιογράφοι των New York Times τέθηκαν υπό «προστατευτική επιτήρηση» από την κρατική ασφάλεια ενώ συνελήφθησαν τρεις Πολωνοί δημοσιογράφοι.

Ακόμη, ο Σουηδός δημοσιογράφος Μπερτ Σούντστρομ κρατείται από τον στρατό σύμφωνα με το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο STV.
Ενώ ενας Τούρκος δημοσιογράφος χτυπήθηκε και ένας άλλος παρενοχλήθηκε την ώρα που κάλυπταν τις διαδηλώσεις στο Κάιρο κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Την ίδια ώρα το γερμανογαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Arte δεν έχει νέα από έναν από τους δημοσιογράφους του, ειδικό απεσταλμένο στο Κάιρο, ο οποίος σύνελήφθη νωρίτερα από τον αιγυπτιακό στρατό, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού.

Δείτε το βίντεο για την επίθεση στους Έλληνες δημοσιογράφους: