Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ΣΚΑΪ: Δεν παραιτήθηκα, με απέπεμψε ο ΣΥΡΙΖΑ – Σάλος με τη δήλωση του Δ.Χριστόπουλου: Η μειονότητα είναι ένα τούρκικο πράγμα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της απόσυρσης της υποψηφιότητας της ελληνίδας μουσουλμάνας Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΙ του Νίκου Ευαγγελάτου είπε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο της ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποψηφιότητά της αφού όταν τέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε και με το παραπάνω.

«Δεν ξέρω γιατί με αποσύρανε αλλά ξέρω ότι όταν ξεκίνησα στην Κεντρική Επιτροπή με ψήφισαν πάνω από 150 άτομα και μόνο 4 ήταν κατά», είπε και συνέχισε: «Οφείλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όπως και στον κ. Τσίπρα που μου έκανε την τιμή να μου κάνει την πρόταση».

Είπε επίσης ότι χθες το απόγευμα της τηλεφώνησε ο Δημήτρης Βίτσας για να της πει οτι αποσύρεται η υποψηφιότητά της.

«Δεν ήξερα ότι με είχαν αντικαταστήσει με έναν έλληνα πομάκο», είπε και πρόσθεσε: «Όλα ξεκίνησαν από τον κ. Ζεϊμπέκ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης) ο οποίος είναι έλληνας πομάκος αλλά και ρατσιστής. Απείλησε την Κεντρική Επιτροπή ότι αν περάσει η υποψηφιότητά μου θα παραιτηθεί. Εγώ δεν ζήτησα να είμαι υποψήφια. Θα μπορούσα να είμαι και σε άλλο ψηφοδέλτιο. Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό που συνέβη», είπε.