Σάλος με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο – Ενέκρινε ψήφισμα κατά του δικαιώματος στην άμβλωση

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Δείτε περισσότερα

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει κυρίως στα social media η έγκριση που έδωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΝΔ διαχωρίζοντας την θέση της από τον ευρωβουλευτή της λέγοντας ότι η ψήφος του δεν εκφράζει ούτε το κυβερνών κόμμα ούτε τον Πρόεδρό του.

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η στάση του κ. Κυμπουρόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορεί ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τον αδειάζει και η ΝΔ 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην οποία αναφέρεται ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Πηγή: newsit.gr