Ρούλα Πισπιρίγκου: Το tablet της Τζωρτζίνας φωτίζει αθέατες πλευρές

Ρούλα Πισπιρίγκου

Όσα παρουσιάστηκαν για την Ρούλα Πισπιρίγκου στα MEGA Γεγονότα.

Με τις εξελίξεις γύρω από την Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεση της Πάτρας ασχολήθηκε και πάλι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου το βράδυ του Σαββάτου. Παρουσία εισαγγελέα ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας σήμερα στις 7 το πρωί το τάμπλετ που φαίνεται ότι κρύβει απαντήσεις για τους θανάτους των παιδιών. Eπτά το πρωί.

Ενοριακό κοιμητήριο Αγίου Αθανασίου. Αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας, παρουσία της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα και του εισαγγελέα Πρωτοδικών βρίσκονται στο μνήμα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Δύο μήνες μετά την ταφή του παιδιού το τάμπλετ που τοποθετήθηκε στον τάφο θα ανασυρθεί με στόχο να ρίξει φως σε αθέατες πλευρές της τραγωδίας. Μια ώρα κράτησε η διαδικασία του ανοίγματος του τάφου της μικρής Τζωρτζίνας. Από τον τάφο αφαίρεσαν το tablet αλλά υπήρχε και ο ιατροδικαστής ο οποίος έλεγξε για ενδεχόμενα νέα ευρήματα.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, το tablet ενδέχεται να περιέχει κρίσιμες πληροφορίες που θα δώσουν απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα σχετικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αν δεν έχει διαβρωθεί πολύ έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις αντίγραφο ασφαλείας του ταμπλετ. Έχεις τη δυνατότητα να δεις πως ήταν το τάμπλετ όταν έκλεισε. Θα μπορείς να έχεις μηνύματα, κλήσεις, το ιστορικό του browser. Τι έψαξε στο διαδίκτυο, φωτογραφίες, κείμενα..», δήλωσε ο Βασίλης Νικολόπουλος, μηχανικός ασφαλείας.

Η αποκάλυψη ότι το παιδί κηδεύτηκε μαζί με το τάμπλετ έγινε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», την περασμένη Παρασκευή και επιβεβαιώθηκε αρχικά από το γραφείο τελετών αλλά αργότερα και από τους δύο γονείς.

Όπως αποκάλυψε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, εξετάζεται το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να προμηθεύτηκε την κεταμίνη χέρι με χέρι. Η προμηθεια της κεταμίνης είτε έγινε από το διαδίκτυο, είτε από φαρμακαποθήκη είτε χέρι με χέρι θα δείξει πολλά. Στη τρίτη περίπτωση, άτομο συγγενικό της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει έχει κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση καθώς έχει αποδειχτεί πως έιναι χρήστης ουσιών.

Το tablet που ανασύρθηκε αλλά και τα 8 κινητά που βρέθηκαν στο σπιτι της Ρούλας Πισπιρίγκου θα γίνουν από τις αρχές «φύλλο και φτερό» προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το δηλητήριο που έφτασε στα χέρια της της κατηγορούμενης.