Ρούλα Πισπιρίγκου – Μάνος Δασκαλάκης: Όσα «δείχνει» η ολέθρια σχέση τους

Ρούλα Πισπιρίγκου

"Δύο προσωπικότητες, σαν την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, δυστυχώς μπορούν να γίνουν και επικίνδυνοι γονείς".

Για την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής το τελευταίο διάστημα για την πολύκροτη υπόθεση στην Πάτρα μίλησε η Δρ. Άννα Κανδαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου το βράδυ της Παρασκευής.

Η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια εστίασε με λεπτομέρειες στην ολέθρια σχέση του ζευγαριού, τα τρία παιδιά του οποίου οδηγήθηκαν στον θάνατο, καθώς και σε όσα «δείχνει» η εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

«Για ένα άνθρωπο που έχει διαπράξει ένα έγκλημα, μια ανθρωποκτονία, ακόμα και παιδοκτονία δεν μπορούμε να κάνουμε μια γενίκευση και να βγάλουμε ένα ενιαίο ψυχολογικό προφίλ. Ο καθένας έχει τα δικά του βιώματα και τραύματα. Σε καμία περίπτωση, βεβαίως, χωρίς κλινική εξέταση δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση. Αυτή τη στιγμή κάνουμε μόνο αναγνώσεις μέσα από τα δείγματα που έχουμε δει και σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για μία πάρα πολύ μεγάλη, συγκρουσιακή σχέση που φαίνεται πως μέχρι και σήμερα επηρεάζει και την γονεϊκή. Με την έννοια πως όπως φαίνεται ότι υπήρχαν πάρα πολύ μεγάλες συγκρούσεις, πυκνώματα και αραιώματα κατά τη διάρκεια της συζυγικής τους σχέσης και τα παιδιά έπαιζαν έναν ρόλο ώστε να πλησιάσει ή να απομακρυνθεί περισσότερο το ζευγάρι, εργαλειοποιούνταν δηλαδή, μέχρι και σήμερα σε αυτή τη σχέση εξακολουθεί το κομμάτι της γονεϊκότητας να είναι μια παρένθεση» » σημείωσε χαρακτηριστικά η Δρ. Άννα Κανδαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου το βράδυ της Παρασκευής.

«Φαίνεται, μάλιστα, σαν να «θυμούνται» το κομμάτι της γονεϊκότητας μόνο όταν υπήρχε νόσος ή θάνατος. Προηγουμένως ήταν δύο έφηβοι οι οποίοι ουσιαστικά έπαιζαν μεταξύ τους».

«Υπάρχει κάτι πάρα πολύ εύθραυστο και, θα τολμήσω να πω, κάτι πάρα πολύ εφηβικό και παιδικό. Ακούγεται και φαίνεται πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εικόνα. Σαν να έχει ξεχαστεί εντελώς ότι μιλάμε για τρεις ανθρώπινες ψυχές, οι οποίες έχουν μπει εντελώς στην άκρη. Ακούγεται πολύ έντονο το ναρκισσιστικό κομμάτι και στις δύο προσωπικότητες και δυστυχώς δύο τέτοιοι γονείς μπορούν να γίνουν και επικίνδυνοι» συμπλήρωσε με σαφήνεια η κα. Κανδαράκη στο Μεγάλο Κανάλι.