Ρούλα Πισπιρίγκου: «Κλειδί» και η ουσία τροπονίνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου

Στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έφερε στο “φως” ένα έγγραφο με αποτελέσματα εξετάσεων της άτυχης ανήλικης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ενώ έχει κριθεί προφυλακιστέα και για τις ανθρωποκτονίες των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Εκτός από την κεταμίνη, ακόμα μία ουσία φέρεται να αποτελεί “κλειδί” για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας, της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έφερε στο “φως” ένα έγγραφο με αποτελέσματα εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο στην Πάτρα, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”, στην Αθήνα, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στις δύο αιμοληψίες που έγιναν στις 21 Ιανουαρίου 2022, η τιμή της ουσίας τροπονίνη ήταν 169,50 και 485,30, ενώ η φυσιολογική τιμή είναι κοντά στο 10. Σε αυτή την ουσία είχε βασιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για να υποστηρίξει ότι ο θάνατος της κόρης της οφειλόταν σε πρόβλημα του μυοκαρδίου. Να σημειωθεί, ότι η ιατροδικαστική εξέταση δεν είχε δείξει κανένα πρόβλημα στην καρδιά του παιδιού.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το “Live News”, η εξήγηση που θα δοθεί από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της δίκης είναι ότι οι αυξημένες τιμές της τροπονίνης οφείλονται στην έλλειψη οξυγόνου.

Μιλώντας στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, εξήγησε ότι οι αυξημένες τιμές αυτού του δείκτη σημαίνουν έλλειψη οξυγόνου, είτε από παθολογικό παράγοντα, είτε εξωτερικό: “Υπάρχει κάποιος παράγοντας που στερεί από την καρδιά το οξυγόνο και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα”.

Πηγή: newsit.gr