Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη να καταθέσει για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Πάτρα

Το νέο κεφάλαιο στην υπόθεση θρίλερ έχει μόλις ανοίξει.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας που παραμένει απ τις αρχές του περασμένου Απρίλη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καλείται να καταθέσει ως ύποπτη και για τα εγκλήματα που στοίχισαν τη ζωή της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας, την Άνοιξη του 2021.

Με την ίδια και τους δικηγόρους της να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και τα υπόλοιπα πρόσωπα που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε πρώτο πλάνο, να αξιολογούν κάθε πτυχή των εξελίξεων.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών που μελέτησαν τη δικογραφία ζήτησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών να πάρει ανωμοτί κατάθεση από την 33χρονη, καθώς τη θεωρούν για την ώρα ως τη μοναδική ύποπτη για τις δολοφονίες κι των δύο μικρότερων παιδιών της.

Έτσι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών θα πάει στις φυλακές Κορυδαλλού και θα την ενημερώσει επίσημα για την κλήση σε απολογία, με την ίδια να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, με τους δικηγόρους της.

Η 33χρονη έχει καταλήξει στη στρατηγική που θα ακολουθήσει, αλλά θέλει να μελετήσει προσεκτικά όλα τα στοιχεία, για να επιλέξει σε ποια θα σταθεί, για να αμφισβητήσει κ να αποδομήσει κάθε κατηγορία, που μπορεί να της αποδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News  θα επαναλάβει πάγιους ισχυρισμούς της, για τις κινήσεις που έκανε όταν πέθαναν τα παιδιά της, με την ίδια να εμφανίζεται πεπεισμένη πως πολύ αργότερα θα οδηγηθεί σε δίκη αντιμέτωπη με κατηγορίες και εκεί όπως εκτιμά θα δοθεί μάχη, με την 33χρονη να αρνείται κάθε κατηγορία για τα εγκλήματα που συγκλόνισαν.

Στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνεται η ιατροδικαστική έκθεση για τις δύο δολοφονίες και πάνω από 50 καταθέσεις με κομβικές πληροφορίες, από γιατρούς, νοσηλευτές, συγγενείς ακόμα και τραυματιοφορείς που έζησαν τα δραματικά γεγονότα. Με την τελική αποτίμηση να γίνεται από τους δύο εισαγγελείς που κινούν τα νήματα.

Το πιθανότερο είναι η 33χρονη να καταθέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά η δικογραφία θα επιστρέψει στους δύο εισαγγελείς πρωτοδικών, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στην 33χρονη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών. Με την υπόθεση στη συνέχεια να περνά στο στάδιο της ανάκρισης.

Στην Πάτρα συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο η αίτηση για την αποσφράγιση του σπιτιού που έμενε η σπιτονοικοκυρά, με την τελική απόφαση να αναμένεται σε 10 με 15 μέρες.

Οι δικηγόροι συγγενών της 69χρονης ζητούν σταθερά τις τελευταίες μέρες, να γίνει έρευνα και για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς, καθώς όπως λένε, πολλά από τα στοιχεία που έχουν, τους βάζουν σε σκέψεις για εγκληματική ενέργεια.

Πολλές συζητήσεις προκαλούν και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για τις ευθύνες που υπάρχουν, μετά τις αποκαλύψεις για τις τρεις δολοφονίες.

Για τη Μαλένα και την Ίριδα, οι ιατροδικαστές χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την έκθεση. Με την πρώτη αξιοποίησαν κάθε εύρημα που είχαν στη διάθεσή τους, όπως οι φωτογραφίες και οι ιστολογικές εξετάσεις, ενώ με τη δεύτερη έκαναν μια προσέγγιση, αποκλείοντας μια σειρά από αιτίες θανάτου, που τους οδήγησαν στο συμπέρασμα πως έχουν να κάνουν με δολοφονίες που προήλθαν από ασφυξία.

Στο περιθώριο των εξελίξεων για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας, η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ολοκλήρωσε την ανάκριση μετά από 2,5 μήνες για το 3ο έγκλημα με την Τζωρτζίνα. Η δικογραφία μέσα στις επόμενες μέρες θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα. Εκείνος θα διατυπώσει την πρότασή του, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και τα μέλη του θα αποφασίσουν αν η κατηγορούμενη θα παραπεμφθεί σε δίκη, για τη δολοφονία του παιδιού με κεταμίνη.

Οι πρωινές εξελίξεις επαναφέρουν την υπόθεση στην κορυφή της επικαιρότητας, με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο και τις επόμενες μέρες, να θεωρούνται κάτι παραπάνω από κρίσιμες.

Δύο δίκες για την Ρούλα Πισπιρίγκου;
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν δύο δίκες, μία για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και άλλη μία για την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας, σε  περίπτωση που ασκηθεί στην Ρούλα Πισπιρίγκου δίωξη για τους θανάτους των δύο παιδιών.

Η πιθανότητα να υπάρξουν δύο δίκες αιτιολογείται από το γεγονός ότι η ανάκριση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ για να ολοκληρωθεί η ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα και εντός αυτού είναι πολύ πιθανό να έχει βγει βούλευμα για την υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Πηγή: Mega – Live News