Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα κι η αδερφή της πέταξαν στα σκουπίδια αντικείμενα πολιτών στους τάφους των κοριτσιών

Ρούλα Πισπιρίγκου

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν βρέθηκαν χθες στο νεκροταφείο όπου αναπαύονται οι μικρές Ίρις και Μαλένα, πέταξαν στα σκουπίδια αντικείμενα όπως κεριά, λουλούδια και παιχνίδια που είχαν αφήσει στα μνήματα των παιδιών απλοί πολίτες.

Τα αντικείμενα που είχαν αφήσει απλοί πολίτες στους τάφους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας αφαίρεσαν η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο της αχαϊκής πρωτεύουσας παραμονή του Πάσχα.

Κεριά, λουλούδια, παιχνίδια, αντικείμενα που όσοι έχουν συγκλονιστεί από τους θανάτους των παιδιών της οικογένειας, άφησαν στα μνήματα, κατέληξαν στα σκουπίδια σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Προηγήθηκε το επισκεπτήριο των συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού με την 33χρονη κατηγορούμενη να τους ζητάει να της φέρουν τις φωτογραφίες των τριών παιδιών της, τα οποία έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα μόλις 2, 5 ετών.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες από τον κύκλο των συγγενών της, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση καθώς σε λίγες ώρες είναι η ημέρα της ονομαστικής γιορτής της μικρής Τζωρτζίνας, για την ανθρωποκτονία της οποίας κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξαν οι εξελίξεις με τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, με επιστολή του στον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών ζήτησε να διερευνηθούν όλα τα δεδομένα για να διαπιστωθεί εάν στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας οι ιατροδικαστές έπραξαν τα δέοντα.

«Εγώ εκ του ρόλου μου το μόνο το οποίο το οποίο του ζήτησα ήταν να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο ακριβώς για το εάν γίνει όλα σωστά. Δεν μπορεί να ζητάει κανείς πειθαρχική διαδικασία όταν δεν υπάρχει απόδειξη γιατί που δεν έγινε σωστά».

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στη διερεύνηση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας ενώ δεν αποκλείεται σύμφωνα με ιατροδικαστικούς κύκλους να ζητηθεί εκταφή της Μαλένας προκειμένου να ληφθούν τρίχες και νύχια για να ελεγχθούν για την ανεύρεση τυχόν ουσιών που μπορεί να χορηγήθηκαν στο 3,5 ετών κοριτσάκι.

Πηγή: Mega