Ρόδος – Συγκλονίζει διάσωση τουρίστριας: «Έλα, άστα όλα, η ζωή σου κινδυνεύει»

Ρόδος

Πύρινη κόλαση για ντόπιους και τουρίστες στη Ρόδο.

Τόσο εκτάσεις όσο και ανθρώπινες ζωές έμελλε να απειλήσει η φωτιά στη Ρόδο που ξέσπασε και σκόρπισε τον τρόμο σε κατοίκους και τουρίστες του νησιού. Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι που συνάντησαν την πύρινη λαίλαπα καθηλώνουν με τις μαρτυρίες τους στα δίκτυα.

Μεταξύ άλλων, δε, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες και αποσπάσματα με τις προσπάθειες που δίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να βοηθήσουν πανικόβλητους πολίτες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο κέντρο της Ρόδου.

Στην περιοχή Κιοτάρι μοιάζει δραματική η κατάσταση με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και οι εκκενώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Σε ένα απόσπασμα, μάλιστα, το οποίο βιντεοσκοπεί πυροσβέστης από την καρότσα πυροσβεστικού οχήματος διακρίνεται να αντιλαμβάνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την παρουσία μίας τουρίστριας με τις βαλίτσες στην είσοδο ενός ξενοδοχείου που έχει εκκενωθεί.

Οι φλόγες έχουν κυριολεκτικά ζώσει την ξενοδοχειακή μονάδα και ο πυροσβέστης ζητά από τον οδηγό να σταματήσει το όχημα ώστε να πάρουν μαζί την τουρίστρια. «Έλα εδώ! Άστα όλα, η ζωή σου κινδυνεύει» ακούγεται να φωνάζει ο πυροσβέστης, στα αγγλικά, στην τρομαγμένη γυναίκα.