Ρόδος – Καθηλώνει μαρτυρία κατοίκου: «Πέντε μέρες καιγόμαστε και σήμερα, που καίγονται τα ξενοδοχεία, ξύπνησαν»

Ρόδος

"Δεν είχαμε καμία βοήθεια"" ξεσπά ο κάτοικος της Ρόδου.

Με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη Ρόδο ασχολήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, με πολλά έκτακτα δελτία ειδήσεων, το Μεγάλο Κανάλι. Σε ένα εξ αυτών με παρουσιάστρια την Βελίκα Καραβάλτσιου το απόγευμα, δε, μια μαρτυρία κατοίκου του νησιού των Ιπποτών συγκλόνισε για την μάχη που δίνουν με τις φλόγες.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Σταυρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήμουν στο μαγαζί του θείου μου, δούλευα εκεί,  είχε πολύ καπνό και ο θείος μου πήγε γρήγορα να πάρει τα σκυλιά του για να φύγει. Έφυγε αυτός μόνος με το αμάξι και εμένα ήρθε να με πάρει ο πατέρας μου. Ακριβώς στον δρόμο που βλέπουμε τώρα στην τηλεόραση άρπαξαν φλόγες γύρω γύρω από το αμάξι και είχε πολλά παιδιά που έκλαιγαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν, είχε πολλές βάρκες, το ελικόπτερο περνούσε από πάνω μας και έριχνε νερό πάνω στα αμάξια. Ο πατέρας μου απλά πάτησε το γκάζι και φύγαμε».

«Οι φλόγες δηλαδή έφτασαν δίπλα μας και πήγαμε και πάνω από τις φλόγες για να ξεφύγουμε, αναγκαστικά, γιατί μας είχαν περικυκλώσει. Καίγονταν γύρω στα πέντε, έξι ξενοδοχεία μεγάλα. Η εκκένωση ξεκίνησε περίπου στις 2 το μεσημέρι και αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι έχουν φτάσει στην παραλία και η φωτιά έχει περικυκλώσει το μέρος, όποιος προλαβαίνει φεύγει με βάρκα προς το κέντρο της Ρόδου. Εμείς καταφέραμε με το αμάξι, περνώντας πάνω από τη φωτιά, να φτάσουμε στο σπίτι μας επίσης στο κέντρο της Ρόδου».

«Θέλω να πω ότι η φωτιά καίει το νησί εδώ και πέντε ημέρες και σήμερα είδα τα πρώτα ελικόπτερα να έρχονται. Επίσης, δεν είναι όλα ελληνικά. Ήρθαν από Ιορδανία, από Βουλγαρία και από άλλες χώρες. Πέντε μέρες καιγόμαστε και σήμερα άρχισαν να έρχονται, οι μόνοι που πάλευαν είναι οι πυροσβέστες και οι άνθρωποι που απλά πήγαν να βοηθήσουν σαν εθελοντές. Καμία βοήθεια. Σήμερα, αφού καίγονται τα ξενοδοχεία, ξύπνησαν να κάνουν κάτι και ήρθαν ελικόπτερα και αεροπλάνα » συμπλήρωσε, ακόμα, ο κάτοικος της Ρόδου στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του MEGA το απόγευμα του Σαββάτου.