Ρένα Πάντα: Νεκρή στο διαμέρισμά της η γνωστή τραγουδίστρια – “Δεν αντέχω άλλο…”

"Σε λίγο θα διοργανωνόταν εκ νέου συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα προς βοήθεια της"

Mια σημαντική φωνή των δεκαετιών του ΄70 και του ΄80 με σπουδές φωνητικής στην Αμερική, η Ρένα Πάντα έφυγε από τη ζωή. Τον τελευταίο καιρό η τραγουδίστρια πάλευε με τον καρκίνο ενώ αντιμετώπιζε και οικονομικά προβλήματα.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Ρένας Πάντα, η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της, έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας γράφοντας: «Ακόμα ένα δυσάρεστο… Λίγη ώρα πριν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της η γλυκεία τραγουδίστρια των 70’ 80 Ρένα Πάντα….Δοκιμαζόταν τελευταία πολύ…. Σε λίγο θα διοργανωνόταν εκ νέου συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα προς βοήθεια της.. Δεν Προλάβαμε.. Ακόμα ένα θύμα της μεγάλης κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας.. Αντίο γλυκεία μας Ρένα».

Όπως διαβάζουμε στο ogdoo.gr, σε ηλικία μόλις 16 ετών πρωτοεμφανίστηκε σε νυκτερινό κέντρο, ενώ την ίδια χρονιά ηχογράφησε τα πρώτα της προσωπικά 45άρια. Το καλοκαίρι του 1974 τραγούδησε στη Λευκωσία, όπου έζησε από κοντά την Τουρκική εισβολή. Τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε πλάι στον πατέρα της στα καλύτερα ελληνικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου συνεργάστηκε με το Γιώργο Ζαμπέτα, το Δημήτρη Μητροπάνο, τη Μαίρη Λίντα.

Μια σπουδαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού η Ρένα Πάντα, έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Η τραγουδίστρια που έκανε μεγάλη καριέρα τη δεκαετία του ΄70 και του ’80 έφυγε πικραμένη καθώς τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Πριν ένα χρόνο λαχτάρησε τους φίλους της στο facebook γράφοντας : «Δεν έχω δύναμη να παλεύω άλλο. Τέλος». Το μήνυμά της αυτό κινητοποίησε τους αγαπημένους της φίλους που προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, ανάμεσα σε αυτούς και ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Σπύρος Θεοδόση οι οποίοι οργάνωσαν συναυλία προκειμένου να τη βοηθήσουν οικονομικά.

H Ρένα Πάντα είχε μιλήσει και στην εκπομπή Μαζί σου και την Τατιάνα Στεφανίδου για τον καρκίνο, τα οικονομικά προβλήματα και τους φίλους που της γύρισαν την πλάτη

Η τραγουδίστρια τότε είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Μπαμ»: Δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω. Το μήνυμα το έγραψα σε μια στιγμή απελπισίας. Ήθελα να παραιτηθώ από τη ζωή κι ό,τι φέρει ο Θεός, είπα εκείνο το βράδυ. Δεν έχω χρήματα, έχω να εργαστώ δέκα χρόνια και κάνω περιστασιακές δουλειές, τετράωρης απασχόλησης. Θα μου πείτε ότι πέρασα δόξες και πολλά λεφτά βρέθηκαν στα χέρια μου. Τότε ήμουν νέα, κι όλοι κάνουμε λάθη, πόσο πρέπει να τιμωρηθώ ακόμα… Κοιτάζω γύρω μου εδώ στο σπίτι τους χρυσούς δίσκους, τα εξώφυλλα και τις φωτογραφίες με τους διάσημους εκείνης της εποχής και κλαίω. Τότε ήταν ένα όνειρο. Τώρα όμως; Βλέπετε, δεν έχω οικογένεια, δεν παντρεύτηκα ποτέ και δεν απέκτησα παιδιά

Πηγή: tlife.gr