Ράνια Θρασκιά: Η αναπάντεχη μητρότητα και η απόφαση να αλλάξει δουλειά

«Ποτέ δεν με φανταζόμουν μαμά. Πόσο μάλλον να έχω δύο αγόρια»!

Λίγο πριν την τηλεοπτική της επιστροφή, η Ράνια Θρασκιά μιλά στο περιοδικό People και την Βένια Καραγιάννη για…

…τη μητρότητα
«Ήταν κάτι αναπάντεχο στη ζωή μου. Ποτέ δεν με φανταζόμουν μαμά. Επειδή αυτός είναι ένας ρόλος που είχα στο μυαλό μου ως συνώνυμο της απόλυτης ευθύνης και πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθεις, δεν το ονειρεύτηκα ποτέ. Πόσο μάλλον να έχω δύο αγόρια! Αυτό ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

…τον γάμο με τον Ανδρέα Φωτόπουλο
«Δεν το βίωσα σαν γάμο-αστραπή. Ήταν μια ροή πραγμάτων που μας οδήγησε σε μια οικογένεια. Γνωριζόμασταν πολλά χρόνια πριν, ήξερα την ποιότητα του ανθρώπου. Δεν μετρούσα τότε το χρόνο, απλά με οδήγησαν οι καταστάσεις. Ούτε μου φάνηκε νωρίς ούτε αργά, ήταν η τέλεια στιγμή να συμβεί. Τη στιγμή που κάναμε οικογένεια ήταν αυτό που θέλαμε». 

…το μεταπτυχιακό στην κλινική ψυχολογία και τη σκέψη να αλλάξει δουλειά
«Ναι, πια ο δρόμος μου είναι προς τα εκεί, αλλά έχω άλλον ενάμιση χρόνο για να τελειώσω. Τα χρόνια που έμεινα εκτός τηλεόρασης είχα την ανάγκη για δημιουργία και να κάνω κι άλλα πράγματα, εκτός από το να είμαι μαμά. Ένα μεγάλο μου όνειρο ήταν να κάνω ένα μεταπτυχιακό. Και ήταν το πιο δύσκολο πράγμα από όσα έχω κάνει μέχρι τώρα, γιατί ήμουν σε άλλη ηλικία από ό,τι συνηθίζεται, με δύο παιδιά και σε ξενόγλωσσο πανεπιστήμιο. Κάθε μήνα έλεγα «Ποιον κοροϊδεύω; Είναι πέρα από τις δυνάμεις μου». Όμως τα κατάφερα και μου έδωσε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι έκανα κάτι που έμοιαζε αδύνατο. Όταν το τελείωσα, είπα ότι «Δεν θέλω να διαβάσω τίποτα εκτός από περιοδικό». Λίγους μήνες μετά αποφάσισα να γραφτώ στο τριετές πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική και να το κάνω επάγγελμα. Έκανα προβολή στο μέλλον και μου άρεσε πολύ η ιδέα να φτιάξω το δικό μου γραφείο».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.