Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Μυρτούς 9 χρόνια μετά την επίθεση στην κόρη της

Μυρτώ

Η μητέρα της Μυρτούς, της κοπέλας που πριν εννιά χρόνια βιάστηκε από έναν πακιστανό στην Πάρο, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να την σκοτώσει, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για την κατάσταση της κόρης της σήμερα.

Η Μυρτώ ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι και κινείται με αναπηρικό καρότσι. Τη μνήμη της τραγικής εκείνης στιγμής επανέφερε μιλώντας στο Μεγάλο Κανάλι η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, περιγράφοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Κάθε χρονιά, όταν φτάνει η μέρα που χτύπησε η Μυρτώ και αυξάνεται κατά ένα χρόνο αυτό βαραίνει μέσα μου» τονίζει η κ. Μαρία Κοτρώτσου.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, από τον περασμένο Νοέμβριο, η Μυρτώ δεν είναι καλά.

«Δυστυχώς από τον Νοέμβριο κάποια πράγματα μάλλον χειροτέρεψαν παρά καλυτέρεψα. Έχει εμφανίσει πνευμονία και κάποια άλλα γυναικολογικά» αναφέρει με πόνο ψυχής.

Η μητέρα της Μυρτούς δεν κρύβει την ανησυχία της για τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών. «Το πιο τραγικό είναι ότι κάποτε ευχόμουν να μην υπάρξει άλλη Μυρτώ και σήμερα ήδη έχουν υπάρξει μια Ζωή, μια Ελένη, μια Καρολάιν, μια Γαρυφαλλιά. Με τρομάζει ως μητέρα το αύριο» επισημαίνει.

Σε ότι αφορά στο αν η κοινωνία θα κάνει πράγματα μπροστά, είναι απαισιόδοξη. «Όχι νιώθω πως τα πράγματα  κάποια χρόνια πριν ήταν καλύτερα ,είχαν κάτι να φοβούνται. Γιατί αυτοί έχουν δικαιώματα και οι νεκροί οι δολοφονημένοι δεν έχουν».

Η Μαρία Κοτρώτσου αναφέρεται και στους νόμους ,που επιτρέπουν όπως λέει να έχουμε τόσες γυναίκες θύματα. «Πρέπει να αλλάξουν τους νόμους, αλλάξτε τους νόμους, είναι επιτακτική ανάγκη, πρέπει να υπάρχουν αυστηρότερες ποινές, πρέπει για ειδεχθή εγκλήματα τα ισόβια να είναι ισόβια».

Πριν από τέσσερα χρόνια το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε τον δράστη της επίθεσης σε ισόβια, ωστόσο η μητέρας της Μυρτούς τρέμει ακόμα στη σκέψη πως ο καταδικασμένος για την επίθεση στο παιδί της ίσως να κυκλοφορεί ελεύθερος σε μερικά χρόνια.

Πηγή: Mega News