Ραγδαίες εξελίξεις στο ALTER

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων

Όπως γράψαμε χθες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο ALTER αναστέλλονται. Το zappit σας αποκαλύπτει όλο το χρονικό του τι συνέβη στο κανάλι του Περιστερίου.

Στις 16.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Κοσμάς Σφαέλλος ενημέρωσε τους εργαζομένους πως ο μεγαλομέτοχος του σταθμού Ανδρέας Κουρής καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε σήμερα Παρασκευή, να καταβληθούν μέχρι και τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου.

Λίγη ώρα αργότερα ήταν η σειρά του Νίκου Χατζηνικολάου να παρέμβει. Στις 16.55 ο άνκορμαν ζήτησε να ανασταλεί η στάση εργασίας και να βγει κανονικά το κεντρικό ειδησεογραφικό δελτίο του σταθμού επισημαίνοντας με νόημα πως ο Ανδρέας Κουρής αποφάσισε τις τελευταίες 48ώρες να πάρει όλη την κατάσταση πάνω του.

Άμεσα τέθηκαν δύο προτάσεις στους εργαζομένους προς ψήφιση. Μια προς αναστολή των κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι σήμερα ώστε να δουν αν όντως θα καταβληθούν χρήματα και μια δεύτερη που υποστήριζε την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Σε ότι αφορά τους δημοσιογράφους υπερίσχυσε η πρώτη πρόταση.

Οι τεχνικοί του σταθμού κράτησαν πιο σκληρή στάση και ζήτησαν εγγράφως βεβαιώσεις πως θα καταβληθούν τα χρήματα κάτι που λίγη ώρα αργότερα συνέβη.

Και ενώ έχουν αρχίσει να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις για το πως διαμορφώνεται οι επόμενη ημέρα στην ηγεσία του καναλιού είναι έντονες και σύμφωνα με πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες θα είναι ραγδαίες.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Ανδρέας Κουρής θα είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του καναλιού ενώ στο παρασκήνιο αναζητείται νέος στρατηγικός επενδυτής. Μάλιστα ήδη πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων ακούγονται τα ονόματα δύο συγκεκριμένων επιχειρηματιών εκ των οποίων ο ένας στο παρελθόν έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο των media.

Διαβάστε την ανακοίνωση από τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ:

«Ύστερα από την υπόσχεση της εργοδοσίας του ALTER ότι θα εξοφλήσει μέχρι αύριο τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, αναστέλλεται, σε ένδειξη καλής θελήσεως, η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 και από 18.00-23.00 στάση εργασίας των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό.
Σε περίπτωση, όμως, που η εργοδοσία δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της και δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν».