Πρώτος ο Alpha το α’ τρίμηνο της φετινής σεζόν

Η πλειοψηφία των εκπομπών του καναλιού ήταν στην 1η θέση στη ζώνη προβολής τους

Πρώτος στην κούρσα του ανταγωνισμού τερμάτισε ο Alpha, τόσο κατά το α’ τρίμηνο της τηλεοπτικής σεζόν 2014–2015 όσο και τον μήνα Δεκέμβριο. Το κανάλι διέγραψε μια δυναμική πορεία, η οποία εδραίωσε την κυριαρχία του στον πίνακα τηλεθέασης.
 
Mε τις καθιερωμένες εκπομπές του που παρέμειναν σταθερές αξίες, τα νέα του προγράμματα που μπήκαν δυνατά στο πεδίο του ανταγωνισμού, αλλά και με το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων που ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, o Alpha κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών κατά το α’ τρίμηνο της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, κατακτώντας την 1η θέση τόσο στο σύνολο ημέρας όσο και στο prime time.
 
Κατά το α’ τρίμηνο της τηλεοπτικής σεζόν 2014-2015 (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2014) οι αποδόσεις του Alpha στο σύνολο ημέρας ήταν:
Στο κοινό 15-44: 17,7%
Στο σύνολο κοινού: 17,2%
 
Κατά το ίδιο διάστημα, στο prime time – την πιο ανταγωνιστική εμπορικά ζώνη, ο Alpha σημείωσε ιδιαιτέρως υψηλές αποδόσεις και βρέθηκε στην 1η θέση με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό:
Στο κοινό 15-44: 20,2%
Στο σύνολο κοινού: 20,5%
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πλειοψηφία των εκπομπών του καναλιού ήταν στην 1η θέση στη ζώνη προβολής τους, με τις δύο σειρές μυθοπλασίας να καταγράφουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.  
 
Σε ό,τι αφορά στον μήνα Δεκέμβριο, ο Alpha ήταν και πάλι πρώτο κανάλι στον πίνακα τηλεθέασης, με το prime time του να κυριαρχεί τόσο στο κοινό 15-44 με 19,5% όσο και στο γενικό σύνολο με 20,2%.