Πρώτο το δελτίο του Mega για το Μάρτιο

Διαβάστε: Για τη διαφορά του δελτίου ειδήσεων του Mega από τα υπόλοιπα δελτία.

Με ποσοστό 30,1% (αντιστοιχεί σε 1.215.000 τηλεθεατές) και διαφορά 11,9 μονάδων από το δεύτερο ALTER (που αρκετές μέρες, πάντως, δεν μετέδιδε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA είναι πρώτο στον πίνακα τηλεθέασης για τον μήνα Μάρτιο.

Η διαφορά αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ μεταξύ του όποιου πρώτου και του όποιου δεύτερου δελτίου ειδήσεων από την ίδρυση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Στο σύνολο του μήνα (1-31 Μαρτίου) υπήρξε ανατροπή μετά από πολύ καιρό. Το δελτίο του ALPHA βρέθηκε στη δεύτερη θέση, του ΑΝΤ1 στην τρίτη και του ALTER στην τέταρτη θέση.

Σε μια χρονική συγκυρία, με κορυφαία πολιτικά, οικονομικά αλλά και κοινωνικά γεγονότα τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή επικαιρότητα, οι ειδήσεις του MEGA καταγράφουν ανοδική πορεία, σημειώνοντας αύξηση 5,8 μονάδων σε σύγκριση με τον μέσο όρο του προηγούμενου μήνα.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, ο σεισμός και το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία, οι δύο Σύνοδοι Κορυφής, ήταν θέματα της επικαιρότητας που διατήρησαν υψηλά το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
 
Στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα:
 
Αναλυτικότερα: 

Νάνσυ Νικολαΐδου