Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Κατηγορείται με Λαυρεντιάδη, Φιλιππίδη κι άλλους 23 για τα δάνεια του Τ. T.

– Ο ιατροδικαστής ζητά τη μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο για να γίνει γνωμάτευση
– Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται φρουρούμενος από χθες το βράδυ
– Απαράδεκτη η έκδοση εντάλματος κατά του Άγγελου Φιλιππίδη, λέει ο δικηγόρος του
– Εκτός από τον Δημήτρη Κοντομηνά έχουν συλληφθεί οι Μάριος Βαρότσης και Χαράλαμπος Γιαγκούδης
– Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
– Επτά τα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
– Απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματα τα αδικήματα που βαραίνουν όσους κατηγορούνται για την υπόθεση

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των επισφαλών δανείων που είχαν χορηγηθεί σε επιχειρηματίες την περίοδο 2006-2011.

Από χθες το βράδυ, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται –με λοίμωξη του αναπνευστικού- σε ιδιωτικό νοσοκομείο φρουρούμενος, αφού εκδόθηκε και εκτελέστηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, τον ιδιοκτήτη του Alpha επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Γιώργος Ανδρεάδης, και παρουσία του δικηγόρου του κ. Κοντομηνά, Γρηγόρη Τσόλια, του ανάγνωσε το κατηγορητήριο. Ο επιχειρηματίας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, στις 10:00 το πρωί.

Νωρίτερα υπήρξε πληροφορία ότι ιατροδικαστής επισκέφτηκε τον κ. Κοντομηνά στο νοσοκομείο για τον εξετάσει, με εντολή του ανακριτή Διαφθοράς.

Πάντως, συνεργάτες του Δημήτρη Κοντομηνά διέψευσαν ότι ιατροδικαστής επισκέφθηκε τον επιχειρηματία σε ιδιωτική κλινική, όπου νοσηλεύεται.
Δικαστικές πηγές, όμως, επιβεβαιώνουν πως ο ιατροδικαστής είπε ότι πρέπει ο κ. Κοντομηνάς να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να γίνει γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του.

Με ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς τόνισε πως δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο. «Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία. Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα στο NEWSIT!