Πρωταγωνιστές: Το τραγικό τέλος ενός 17χρονου

Πρωταγωνιστές

Πρωταγωνιστές, απόψε στις 00:15 στον Alpha.

Οι Πρωταγωνιστές επισκέφθηκαν  τη Θήβα, την Αλίαρτο, το Λεοντάρι, τις Ερυθρές, τα μέρη δηλαδή όπου μεγάλωσε και σύχναζε ο 17χρονος Χρήστος Μιχαλόπουλος που μια νύχτα του Νοέμβρη έπεσε νεκρός μετά από αστυνομική καταδίωξη.

Μια εκπομπή για τον άδικο χαμό ενός 17χρονου. Μια εκπομπή για την φτώχεια, τα όνειρα αλλά και τις διαφυγές όσων την βιώνουν. Μια εκπομπή για την αστυνομική αυθαιρεσία αλλά και τα παιχνίδια της μοίρας.

Μια συγκλονιστική εκπομπή των «Πρωταγωνιστών» για το τραγικό τέλος του 17χρονου που πρώτα η Αστυνομία και στη συνέχεια τα ΜΜΕ τον παρουσίασαν λαθεμένα ως Ρομά. Οι άνθρωποι που έζησαν τον Χρήστο -στο σπίτι, την δουλειά, το σχολείο- σκιαγραφούν στον Σταύρο Θεοδωράκη το αληθινό του πορτραίτο.

Στην κάμερα των «Πρωταγωνιστών» μιλούν για πρώτη φόρα ο αδελφός του και τα δύο κορίτσια που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε. Η Βασιλική, η Ευαγγελία και ο Πάρης περιγράφουν τα όσα συνέβησαν από την ώρα που ένα περιπολικό τους έκανε σήμα να σταματήσουν, μέχρι την στιγμή του πυροβολισμού.

Το μοιραίο λάθος του αστυνομικού που έδωσε άλλο αριθμό πινακίδας που παρέπεμπε σε κλεμμένο αυτοκίνητο και έτσι χαρακτηρίστηκε ως περιστατικό υψηλού κινδύνου για τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.

Πρωταγωνιστές, Πέμπτη 7/12 στις 00:15 στον Alpha.