«Πρωταγωνιστές» : Πότε κάνουν πρεμιέρα; Τι θα δούμε στην πρώτη εκπομπή;

Ευτυχώς, οι "Πρωταγωνιστές" τα κατάφεραν και γλίτωσαν από της κρίσης τα δόντια και βρίσκονται και φέτος στο πρόγραμμα του Mega.

 αν και γλίτωσαν από της κρίσης τα δόντια και βρίσκονται και φέτος στο πρόγραμμα του Mega. Παρά το… «κούρεμα» που έπεσε και στον τομέα της ενημέρωσης του Μεγάλου Καναλιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η πραγματικά εξαιρετική εκπομπή του διασώθηκαν και για ακόμα μία χρονιά θα βρίσκονται κάθε 15 μέρες στην μικρή μας οθόνη.

Η πρεμιέρα δε της εκπομπής έχει οριστεί για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, με ένα θέμα που σίγουρα έχει να μας «πει» πολλά ! Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να σηκώσει αυλαία, παρουσιάζοντας το θέμα κυστική ίνωση.

«Δεν μπορώ να προσθέσω μέρες στην ζωή μου, αλλά μπορώ να προσθέσωζωήστις μέρες μου…» είπε κάποια στιγμή στις αρχές του Σεπτέμβρη ο 30χρονος Δημήτρης Κοντοπίδης στον Σταύρο Θεοδωράκη και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την πρώτη εκπομπή των «Πρωταγωνιστών» της φετινής σεζόν.

Ο Δημήτρης πάσχει από την πιο θανατηφόρα κληρονομική νόσο της λευκής φυλής, την κυστική ίνωση. Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι 25 χρόνια – το έχει δηλαδή ήδη ξεπεράσει. Παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι ένας δραστήριος δημιουργικός άνθρωπος. Αφού τελείωσε την γραφιστική -και ενώ η αρρώστια «κάλπαζε»- μπήκε στην Αρχιτεκτονική και τώρα επιβλέπει οικοδομές.

Παράλληλα, είναι πρωτεργάτης ενός δυναμικού συλλόγου που προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών με κυστική ίνωση. Για μια περίοδο της ζωής του δούλεψε μπάρμαν στις Κυκλάδες -μπορεί το πρωί να ήταν στο οξυγόνο, το βράδυ όμως κερνούσε ποτά και χόρευε με τους φίλους του.

«Δεν θέλω να έχω απωθημένα, θέλω να τα κάνω όλα στη ζωή μου χωρίς να σκέφτομαι τον χρόνο που τελειώνει», είναι μια από τις φράσεις του Δημήτρη. Με κεντρικό πρόσωπο, λοιπόν, τον Δημήτρη οι «Πρωταγωνιστές» στήνουν μια αισιόδοξη τελικά εκπομπή για τους ανθρώπους που δεν παραιτούνται, όσα προβλήματα κι αν συναντούν.»

Νάνσυ Νικολαΐδου