«Προσπάθησα να υιοθετήσω ένα από τα ασυνόδευτα παιδιά που ήρθαν στη χώρα μας ως προσφυγόπουλα»

πρόσφυγες

«Πέρασα μια περιπέτεια με την υγεία μου. Είναι δύσκολα πάντα αυτά τα πράγματα. Μένεις μόνη με τον εαυτό σου και αδύναμη».

Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου αποκάλυψε στη Σάσα Σταμάτη και τα Παραπολιτικά, ότι προσπάθησε να υιοθετήσει ένα παιδί χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Το «καμπανάκι» της μητρότητας έχει χτυπήσει για εσάς; Θα υιοθετούσατε ένα παιδί;
Προσπάθησα, να πω την αλήθεια, να υιοθετήσω ένα από τα ασυνόδευτα παιδιά που ήρθαν στη χώρα μας ως προσφυγόπουλα, αλλά η νομοθεσία είναι πολύ δύσκολη και περίπλοκη. Δεν ευνοείται η άγαμη «μητέρα» στα θέματα αυτά – προσωπικά, πιστεύω κακώς. Είναι καμιά φορά άδικο να απαιτείται ο θεσμός του επίσημου γάμου για να δίνεται η δυνατότητα σε μια γυναίκα ή και άντρα να αποσπάσει ένα παιδί από το αδιέξοδο της δύσκολης ζωής των ασύλων.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας μέχρι σήμερα και από πού πήρατε δύναμη;
Πέρασα μια περιπέτεια με την υγεία μου. Είναι δύσκολα πάντα αυτά τα πράγματα. Μένεις μόνη με τον εαυτό σου και αδύναμη. Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά. Έγινα και λίγο πιο σοφή.

Πώς είστε στην προσωπική σας ζωή;
Χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Κατά καιρούς, όταν φοράτε κάποια ρούχα που αναδεικνύουν τη θηλυκότητά σας, σας σχολιάζουν διάφορα blogs. Έχουν κάνει σεξιστικά σχόλια που σας έχουν ενοχλήσει;
Κοιτάξτε, συνήθως αυτοί που παριστάνουν τους «μάτσο» είναι δειλοί ή μάλλον θρασύδειλοι. Είναι δηλαδή στερημένοι και βαθύτατα συμπλεγματικοί. Αρα, είναι ζήτημα όχι δικό μου, αλλά του ψυχιάτρου. Το κοινωνικό κράτος όμως περνάει κρίση και δεν υπάρχουν χρήματα για την περίθαλψη τέτοιων τύπων.

Είστε μια πάρα πολύ ψηλή γυναίκα. Εχετε δεχθεί μπούλινγκ για το γεγονός αυτό;
Τα δικά μας χρόνια στο σχολείο ήταν αθώα. Πάντα υπήρχαν πειράγματα και παρατσούκλια, αλλού ουδέποτε ήταν κάτι το προσβλητικό και βίαιο. Αντιθέτως, ήταν ένας προσωπικός κώδικας επικοινωνίας της πιτσιρικαρίας! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι, όταν είσαι ψηλή κοπέλα, σε φοβούνται τα αγόρια.

Φοράτε τακούνια ή φοβάστε μην κομπλάρετε τους άντρες επειδή είστε 1,85;
Ε, μα, υπάρχουν και ψηλοί άντρες! Μην τους ξεχνάμε! Πέρα από την πλάκα, φοράω και τακούνια, ανάλογα πάντα με την περίσταση και τα ρούχα.