Πόσα λεφτά φέρνει το Dancing στον ΑΝΤ1

Διαβάστε πόσο κοστίζει και πόσα είναι τα διαφημιστικά έσοδα.

Την παρατήρηση την κάνατε οι ίδιοι στο καθιερωμένο κυριακάτικο Live του zappIT για το Dancing: »Τελικά παρακολουθούμε διαφημίσεις με διαλείμματα χορού», «Τρελά λεφτά ο Ant1 με τις διαφημίσεις αλλά κουράζουν» ή προς το τέλος «η βαρεμάρα ευθύνεται στις πολλές διαφημίσεις». Κάποιος από εσάς, μέτρησε κιόλας… 8-9 breaks!  Και πραγματικά, αν παρακολουθήσετε την κουβέντα μας στο live stream θα δείτε ότι ανά 20λεπτο περίπου γινόταν διάλειμμα για διαφημίσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα έσοδα από διαφημιστικά σποτ και χορηγούς που συγκεντρώνει το κανάλι με κάθε προβολή του Dancing ανέρχονται περίπου στα 407.590 ευρώ το επεισόδιο! Αν υπολογίσουμε αυτό το ποσό επί των συνολικών επεισοδίων(15-16), μιλάμε για περίπου 7.000.000 ευρώ. Αν στη συνέχεια αφαιρέσουμε το κόστος της παραγωγής (160.000 – 200.000 το επεισόδιο), δηλαδή 3.200.000 ευρώ, τότε μιλάμε για έσοδα που φτάνουν τα 3.800.000 ευρώ. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο…

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την αγωνία του Ant1, να μεταδώσει έστω και μαγνητοσκοπημένο, το επεισόδιο της Κυριακής, που εξαιτίας της απεργίας των ΜΜΕ είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί ζωντανά. Όπως επίσης αντιλαμβάνεστε γιατί σε λίγο καιρό (που θα μετράμε λιγότερα ζευγάρια στη σκηνή), πιθανότατα ανά χορό… θα έχουμε και την απαραίτητη «χρυσή» ανάπαυλα.