Πόσα εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την ταινία για τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν;

Σε ανακοίνωσή του, το National Geographic τονίζει ότι η ταινία ήταν το πρόγραμμά του με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση εφέτος και ότι είναι στην έκτη θέση στη λίστα των προγραμμάτων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του.

Πάνω από 2,7 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την Κυριακή στις ΗΠΑ την πρώτη ταινία για την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του υπ΄αριθμόν ένα της Αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η αναγγελία, τον περασμένο μήνα, ότι το φιλμ «SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden» θα προβαλλόταν για πρώτη φορά δυο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ήγειρε ερωτηματικά.

Το γεγονός ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστάιν, ο ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ, ο οποίος είχε αναλάβει να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο διανομέας και ένας από τους διευθυντές παραγωγής της 90λεπτης αυτής ταινίας, συνέβαλε στη μεγάλη διαφήμιση της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης Τζον Στόκγουελ, αρνήθηκε ωστόσο ότι η ταινία προβλήθηκε για λόγους προπαγάνδας και ότι στόχος του φιλμ ήταν να συσπειρώσει τους αναποφάσιστους υπέρ του Ομπάμα λιγότερο από 48 ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχασε τη ζωή του στις 2 Μαΐου του 2011 στη διάρκεια επιχείρησης επίλεκτων αμερικανικών δυνάμεων στο Αμποταμπάν του Πακιστάν.

Μια άλλη ταινία για την επιχείρηση αυτή, της Κάθριν Μπίγκελοου, θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ντοκιμαντέρ για τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Οι γυναίκες του Μπιν Λάντεν

Η αναπαράσταση της εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν από το ABC