Πώς υποδέχτηκαν οι τηλεθεατές τους «Συμμαθητές»;

Τι έδειξαν οι μετρήσεις τηλεθέασης για το νέο σίριαλ του ΑΝΤ1;

Οι Συμμαθητές  είναι η νέα, καθημερινή κωμωδία του ΑΝΤ1 που έκανε πρεμιέρα χθες στην prime time ζώνη του καναλιού. Βασισμένο στην πολυβραβευμένη σειρά «Graduados», που έκανε πρεμιέρα στην Αργεντινή το 2012, το σίριαλ φιλοδοξεί να προκαλέσει νοσταλγία αλλά και γέλιο στο τηλεοπτικό κοινό, και όπως φαίνεται από τα νούμερα τηλεθέασης του διπλού επεισοδίου τα κατάφερε αρκετά καλά.

Στο 22,8% κυμάνθηκε ο μέσος όρος τηλεθέασης της σειράς στο σύνολο και στο 24% στο δυναμικό κοινό. Η σειρά πήρε …βαθιές ανάσες μετά το τέλος του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και κατάφερε να αγγίξει σε τέταρτο ακόμα και το 34%.

Από την άλλη, το δημοφιλές σίριαλ του ALPHA παρέμεινε στην κορυφή …χωρίς μουρμούρα, με 28% στο σύνολο και 30,6% στο δυναμικό. Τι έμεινε για το «Μάνα X Ουρανού» και τη «Δικαίωση» του Mega; Το 14,9% και το 15,8% των τηλεθεατών αντίστοιχα.

Από εκεί που δεν βλέπαμε ούτε δείγμα ελληνικής μυθοπλασίας στους δέκτες μας, τις τελευταίες μέρες τα ελληνικά σίριαλ στριμώχνονται στην prime time το ένα πίσω από το άλλο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, δεν καταφέρνουν όλοι να «χορτάσουν» από την πίτα τηλεθέασης.

Γιώργος Σκρομπόλας

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης