Πώς έκλεισε ο Γενάρης για Σκορδολιάγκες, Καραμεροχαριτάτους και Μενεγάκη

Διαβάστε: Ποιοι νίκησαν, ποιοι έχασαν

Σήμερα πάμε στην επόμενη ζώνη για να δούμε πώς έκλεισε ο Ιανουάριος  για τους μονομάχους της ονομαζόμενης «πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης». Παράλληλα όμως, δημοσιεύουμε τις επιδόσεις τους και τον προηγούμενο μήνα, το Δεκέμβριο, για να παρατηρήσουμε την άνοδο ή την πτώση που σημείωσαν οι εκπομπές από τον έναν μήνα στον άλλο. Το… περίεργο, όπως θα διαπιστώσετε, είναι ότι οι περισσότερες εκπομπές σημείωσαν πτώση!
 
Τον Ιανουάριο λοιπόν, στο γενικό σύνολο τηλεθέασης, όλες οι εκπομπές πλην μίας έπεσαν σε τηλεθεάσεις καθώς σημείωσαν χαμηλότερους μέσους όρους από τον προηγούμενο μήνα. Τη μεγαλύτερη πτώση (-1,4) τη σημείωσε το δίδυμο του ΑΝΤ1 ενώ η μοναδική εκπομπή που κατάφερε να σημειώσει άνοδο (+0,3) είναι το «Εδώ και τώρα» του ALTER. Το ζευγάρι του MEGA έπεσε 0,6 ενώ η Μενεγάκη 0,3. Όσον αφορά τη σειρά κατάταξης οι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά τερμάτισαν πρώτοι και με διαφορά από τους Γιώργο Καραμέρο και Σπύρο Χαριτάτο ενώ ακολουθεί η Ελένη Μενεγάκη με 1,1 διαφορά από το πρωινό του ΑΝΤ1.  Αναλυτικά λοιπόν η κατάταξη των εκπομπών στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη είναι η εξής:

Πτωτική πορεία παρατηρείται και στις μετρήσεις του δυναμικού κοινού. Ανεβασμένους μέσους όρους έχουν οι εκπομπές σε ALPHA, ΣΚΑΪ, την ίδια πορεία διέγραψε αυτή στο ALTER ενώ όλες οι υπόλοιπες έπεσαν με μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει το ζευγάρι του MEGA που όμως, τερμάτισε πρώτο και με διαφορά.
Ακολούθησε ο «Καφές» της Μενεγάκη και αμέσως μετά οι Καραμεροχαριτάτοι. Αναλυτικά λοιπόν η σειρά κατάταξης στο δυναμικό κοινό για το μήνα Ιανουάριο του 2011 και οι διαφορές με τον προηγούμενο μήνα είναι στον πίνακα που ακολουθεί με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen.

Γρηγόρης Μελάς