Πως από τη Ρούλα φτάσαμε στη Φαίη

Βίντεο: Η μάχη της πρωινής ζώνης. Νικητές και ηττημένοι.

Το 1991 η Ρούλα Κορομηλά βάζει τις βάσεις στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη -έτσι όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα- με τον «Πρωινό Καφέ» στον ANT1. Η επιτυχία έρχεται και είναι πολύ μεγάλη. Το ΜEGA κάνει τότε μια προσπάθεια με το «Κοκτέηλ» του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, στο οποίο συμμετέχει και ένα άγνωστο -τότε- κορίτσι, η Ελένη Μενεγάκη.

Το 1994 η Ρούλα πάει MEGA και στον «Καφέ» έρχεται η Πόπη Χατζηδημητρίου για μια σεζόν. Το 1995 η Ελένη Μενεγάκη ξεκινά το σερβίρισμα του «Πρωινού Καφέ», κάτι που θα κάνει για τα επόμενα δέκα χρόνια, με τα νούμερα της τηλεθέασης να αγγίζουν την κορυφή.

Από το 1993 και για δύο χρόνια το MEGA παρουσιάζει μια εναλλακτική πρόταση με τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο «Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό». Ακολουθεί το πρώτο τηλεοπτικό δίδυμο, αυτό της Σοφίας Βόσσου με την Έλντα Πανοπούλου στο «Μεταξύ μας» και στη συνέχεια ο Γιώργος Πολυχρονίου με την Πόπη Χατζηδημητρίου στο «Πολύ καλημέρα σας».

Η επιτυχία έρχεται στο MEGA το 1999, όταν ξεκινούν η Μαρία Μπακοδήμου με τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Το «Σαν το σπίτι σας» ήταν η δική τους, πετυχημένη εκδοχή πρωινής εκπομπής, που κράτησε μέχρι το 2003. Τότε είναι που έρχεται ο «Όμορφος κόσμος το πρωί» του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η Ελένη αποφασίζει το 2005 να σερβίρει τον καφέ της στον Alpha και τη θέση της στον ΑΝΤ1 παίρνει για τρεις σεζόν η Ελεονώρα Μελέτη. Μουτσινάς – Ζαρίφη και Βίκυ Καγιά ακολούθησαν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το κανάλι του Αμαρουσίου παίρνει μια ανάσα το 2009, όταν βάζει για πρώτη φορά ανδρικό δίδυμο στην παρουσίαση. Καραμέρος – Χαριτάτος κερδίζουν στη μάχη της ΑGB.

Στο ΜEGA η επιλογή πέντε ατόμων για την πρωινή ζώνη δεν αποδίδει τα ανάλογα. Μέχρι που έρχεται το 2010 και ένα παντρεμένο ζευγάρι κλέβει τα νούμερα. Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας φαίνεται να ηγούνται της φετινής σεζόν, μέχρι στιγμής.

Δείτε το βίντεο: