Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έκανα ωτοστόπ για να φτάσω στο αεροδρόμιο, ήμασταν στο έλεος του Θεού»

Ισραήλ

Συγκλονίζει ο Έλληνας στο Tlive και την Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ παγκοσμίως, με τον φόβο για μία γενικευμένη σύρραξη να πλανάται πάνω από τη Μέση Ανατολή. Στην εκπομπή Tlive της Τατιάνας Στεφανίδου το μεσημέρι της Δευτέρας 9/10 φιλοξενήθηκε ο Τίμος, ένας Έλληνας που επέστρεψε από το Τελ Αβίβ και περιέγραψε όσα φρικιαστικά βίωσε εκεί.

Ο Τίμος βρισκόταν σε διακοπές μαζί με άλλους 4 φίλους του κι έζησε από κοντά τις σειρήνες του πολέμου. Την ώρα που ο στρατός παρήλαυνε στους δρόμους και άρχισα να πέφτουν οι πρώτες ρουκέτες, εκείνος τα κατάφερε και έφτασε στο αεροδρόμιο, ώστε να επιστρέψει σώος και αβλαβής στη χώρα μας.

«Οι σειρήνες ήχησαν στις 6.45 το πρωί και ήταν πρωτόγνωρο για εμάς τους Έλληνες που δε ζούμε σε εμπόλεμη χώρα και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα περάσουμε καλά.

Ήταν κάτι που μας τρομοκράτησε πάρα πολύ. Μας έκανε να φοβηθούμε. Δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε, πού να πάμε και πού να κρυφτούμε. Ήμασταν στο έλεος του Θεού σε ένα ξένο μέρος που δεχόταν επίθεση από μία τρομοκρατική ομάδα», είπε αρχικά ο Τίμος στην Τατιάνα Στεφανίδου και την κατάσταση στο Ισραήλ.

«Πέρασαν οι ώρες, οι ρουκέτες εμφανιζόταν στον ουρανό. Έπαιρνα τηλέφωνο την πρεσβεία και δεν απαντούσε κανείς, πήρα το ρίσκο να πάρω την τσάντα μου, να χαιρετήσω τους φίλους μου και να ξεκινήσω μόνος μου για το ταξίδι της επιστροφής. Έφυγα έτσι ενώ οι εντολές ήταν να μη βγούμε από το κατάλυμα», πρόσθεσε αμέσως μετά.

«Το αεροδρόμιο ήταν 20 χιλιόμετρα, πολύ μακριά για έναν άνθρωπο που δεν είχε μέσα. Έκανα ωτοστόπ, με πήρε ένας, μου ζήτησε λεφτά και με κατέβασε κάτω. Μπήκα σε ένα άλλο αυτοκίνητο στη συνέχεια και έφτασα στο αεροδρόμιο. Εκεί θεώρησα ότι είμαι ασφαλής.

Άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες και πήγαμε σε ένα καταφύγιο του αεροδρομίου. Όλοι έκλαιγαν. Διανυχτέρευσα εκεί το βράδυ και το πρωί που ξύπνησα, είδα ότι είχε ανοίξει μία πτήση για Αθήνα», καταλήγει στην περιγραφή του ο Έλληνας που βρισκόταν στο Ισραήλ.