Ποιος είναι ο άνθρωπος που …ερμήνευσε Βαγγέλη Παπαθανασίου στην Τελετή Έναρξης;

Οι σπουδές, η τηλεόραση, η επιτυχία, η περιουσία και το μεγάλο πάθος του ...Mr Bean ή πιο σωστά, Rowan Atkinson.

Πολλοί θεωρούν τη συμμετοχή του στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ως μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς. Ο Rowan Atkinson, κύριος εκφραστής του φλεγματικού, αγγλικού χιούμορ, έπαιξε με τον δικό του τρόπο το βραβευμένο με Όσκαρ «Chariots of fire», του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου. Μπορεί στην Ελλάδα να άφησε ανάμεικτα συναισθήματα το περίεργο αυτό πάντρεμα, στην Αγγλία ωστόσο, άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις.

Αλήθεια, ποιος είναι ο μυστηριώδης …Mr bean;

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1955 έξω από το Newcastle, στην μικρή πόληConcett. Ο πατέρας του είχε φάρμα και ήταν διευθυντής μιας εταιρίας. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας και μεγάλωσε με Αγγλικανικά πρότυπα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ενώ παράλληλα έπαιζε και σε θεατρικά σκετς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το 1978 ήρθε η πρώτη επαφή του Rowan Atkinson με τα ΜΜΕ, όταν ξεκίνησε στο ραδιόφωνο του BBC με ένα comedy show. Ένα χρόνο μετά πέρασε στην τηλεόραση με το χιουμοριστικό αντι-δελτίο του BBC, το οποίο τον έκανε γνωστό στο αγγλικό κοινό. Τη δεκαετία του '80 έπαιξε στη σειρά Blackadder που τον καθιέρωσε, ενώ η παγκόσμια αναγνωρισημότητα ήρθε το 1990, όταν γνωρίσαμε τον Mr Bean, έναν ήρωα που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Ο Atkinson μέσα από τα 14 επεισόδια της σειράς, …έσπασε την επί δεκαετίες σιωπή της βουβής κωμωδίας και την παρουσίασε στη σύγχρονη μορφή της.

Τα κινηματογραφικά του βήματα μέχρι τότε περιορίζονταν σε μικρούς ρόλους. Η επιτυχία του Mr Bean ωστόσο, μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη σε δύο ταινίες, με τις περιπέτειες του να σκορπούν το γέλιο στους θεατές. Ακολούθησαν πολλές ακόμα συμμετοχές του σε γνωστές ταινίες, μέχρι που η χάρη του έφτασε και στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Ο Rowan Atkinson παντρεύτηκε το 1990 την make up artist του BBC, Sunetra Sastry και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια λίρες, ποσό που του επιτρέπει να πραγματοποιεί το μεγάλο του πάθος… τη συμμετοχή του σε αγώνες ταχύτητας. Μπορεί το αυτοκίνητο του Mr Bean να είναι μικρό και ταλαιπωρημένο, η πραγματικότητα για τον Atkinson όμως, είναι τελείως διαφορετική. Μάλιστα, διαθέτει και επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης.

Γιώργος Σκρομπόλας

Δείτε εδώ όλα τα νέα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!