Ποιοι είναι οι πιο καλοπληρωμένοι stars της αμερικανικής τηλεόρασης;

Πόσα χρήματα παίρνουν ανά τηλεθεατή που τους παρακολουθεί;

Μπορεί η τηλεόραση στην Ελλάδα να είναι σε …κρίση, το να είσαι τηλεοπτική προσωπικότητα στην Αμερική όμως, συνεπάγεται και μια καριέρα με μεγάλες χρηματικές απολαβές. Στην περίπτωση ορισμένων πασίγνωστων παρουσιαστών μιλάμε για αμύθητα ποσά. Ποια φιγουράρει πρώτη στη λίστα;

Η Jennifer Lopez για την κριτική που ασκεί στο American Idol αμείβεται με 12,5 εκ. δολάρια! Αστρονομικό πόσο που οφείλεται στους πολλούς τηλεθεατές που παρακολουθούν το show. Στο αμερικανικό τηλεοπτικό χρηματιστήριο, οι αξίες των παρουσιαστών διαμορφώνονται από τη διαίρεση του χρηματικού ποσού που κερδίζουν με το νούμερο των τηλεθεατών που παρακολουθούν την εκπομπή. Έτσι, μπορεί η «αξία» της JLO να είναι μόλις 63 cents ανά τηλεθεατή, τα 20 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολουθούν το American Idol όμως, εκτοξεύουν τα κέρδη της.

Το ετήσιο κέρδος του Anderson Cooper είναι 6 εκ. δολάρια, λιγότερο από της JLO, ωστόσο, η «αξία» του διάσημου παρουσιαστή είναι είναι πολύ μεγαλύτερη, 13,5 δολάρια ανά τηλεθεατή! Ο Cooper κερδίζει λιγότερα, απλούστατα, επειδή η εκπομπή του έχει λιγότερους τηλεθεατές.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος Έλληνας παρουσιαστής είναι ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος στην Ευρώπη;