Ποια πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός βρέθηκε μια ανάσα από το να γίνει “Bond girl”;

«Μόλις με είδε ο σκηνοθέτης, μου είπε…».

Η άγνωστη ζωή της Ξένιας Καλογεροπούλου αποκαλύπτεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «Γράμμα στον Κωστή», μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις Πατάκη. Στο βιβλίο, μάλιστα, αποκαλύπτεται πως η Ξένια Καλογεροπούλου έφτασε μια ανάσα από το να γίνει “Bond girl” στην ταινία “From Russia with Love”, αλλά έχασε τον ρόλο από την Ιταλίδα ηθοποιό Daniela Bianchi. Η εφημερίδα Espresso δημοσίευσε ορισμένα κομμάτια από το βιβλίο.

Από τη συγκινητική και γλαφυρή αυτοβιογραφία της μαθαίνουμε και για το κάστινγκ, από το οποίο είχε περάσει η γνωστή ηθοποιός τη δεκαετία του '60, προκειμένου να γίνει… κορίτσι του Τζέιμς Μποντ. Όπως εκμυστηρεύεται η ίδια, την πρόταση της την έκανε μια Πολωνέζα ατζέντισσα, με την οποία συνεργαζόταν, αφού η ίδια αγνοούσε ακόμη και την ύπαρξη του διάσημου κατασκόπου.

Η ηθοποιός Daniela Bianchi που πήρε τον ρόλο δίπλα στον Sean Connery. 

«Όταν έφτασα στο Λονδίνο, με παρέλαβε μια μαύρη λιμουζίνα και με πήγε κατευθείαν στο ξενοδοχείο «Ντόρτσεστερ», που το ήξερα εξ όψεως, αλλά βέβαια ποτέ δεν είχα μπει μέσα. Δεξιά περνούσαν η μία μετά την άλλη διάφορες ξανθιές, ψηλές, καμπυλωτές, όλες με γούνινα παλτά. Ανάμεσά τους, μια μελαχρινή αδυνατούλα με τριμμένο παλτουδάκι. Μόλις με είδε ο σκηνοθέτης μού είπε: «Εσύ τι γυρεύεις εδώ;»» θυμάται η Ξένια Καλογεροπούλου, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει τον ρόλο. Τελικά επελέγη η ξανθιά σεξοβόμβα Daniela Bianchi.