Πέτσας στο Live News: Δεν αναμένεται χαλάρωση των μέτρων

κορονοϊός

Για τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή για τον περιορισμό του κορωνοϊού και την αναζήτηση του καταδικασθέντα Χρήστου Παππά μίλησε στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με την πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα θα δοθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με το μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν πως δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλότερο σημείο από τα 400-500 που ήταν παλαιότερα. «Δεν είδαμε τετραψήφια νούμερα και για μια ακόμα φορά θα ζητήσω από τους πολίτες να ακολουθούν τα υφιστάμενα μέτρα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

«Στην Ελλάδα εξακολουθούμε να είμαστε σε καλύτερη σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως για την αύξηση των κρουσμάτων ευθύνονται οι νεαρές ηλικίες που «επέστρεψαν σε μια κανονικότητα προ κορωνοϊού».

«Χαλάρωση των μέτρων δεν προβλέπεται, να είμαστε ξεκάθαροι» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας πως όσο χαλάει ο καιρός, τόσο περισσότεροι θα κλείνονται σε κλειστούς χώρους, προαναγγέλλοντας επιπλέον μέτρα αν αυξηθούν τα κρούσματα και ξεπεράσουν το φράγμα των χιλίων.

«Ο Παππάς δεν παραβίασε κάποιο περιοριστικό όρο»
Για το ζήτημα της αναζήτησης του καταδικασθέντα Χρήστου Παππά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη σύλληψη του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Όπως τόνισε, ο Χρήστος Παππάς δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την 1η του μήνα όταν και έπρεπε να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα. «Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύει ότι δεν παραβίασε κάποιο περιοριστικό όρο. Πριν την καταδικαστική απόφαση, δεν μπορούσε να συλληφθεί» συμπλήρωσε.

«Η Αστυνομία κάνει αυτό που πρέπει και να είναι σίγουροι όλοι ότι θα οδηγηθεί εκεί που πρέπει» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Γιατί δεν ζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας;»
Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και στην αντίδραση της κυβέρνησης.

«Γιατί δεν ζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας;» αναρωτήθηκε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως η χώρα έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη χρονική στιγμή σημαντικές προκλήσεις από το εξωτερικό.