Πέτρος Τατσόπουλος: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Πέτρος Τατσόπουλος

Επιφυλακτικοί οι θεράποντες ιατροί

Πέντε ώρες διήρκεσε το κρίσιμο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, ο Πέτρος Τατσόπουλος. Ο συγγραφέας και πολιτικός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Εκτός Γραμμής και την ώρα της συζήτησης πού είχε με του παρουσιαστές λιποθύμησε στον αέρα του Alpha και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο.

Μέτα από τις απαραίτητες εξετάσεις  «διαγνώστηκε με οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής», όπως αναφέρει και το ιατρικό ανακοινωθέν. Επιφυλακτικοί οι θεράποντες ιατροί, περιμένουν τα επόμενα 24ωρα για να μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Αναλυτικά αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος.

Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό.

Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».