Πέτρος Κουσουλός: Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την προσαγωγή του δημοσιογράφου

Πέτρος Κουσουλός

"Το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να εξαλειφθεί" τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Την ένταση που σημειώθηκε στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο την ώρα που ο Πέτρος Κουσουλός έδινε συνέντευξη στο Πρωινό του ΑΝΤ1, από συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε να καταδικάσει η ΕΣΗΕΑ το βράδυ της Παρασκευής. Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά ο δημοσιογράφος δέχθηκε λεκτική επίθεση μπροστά τις κάμερες, ακολούθησε προσαγωγή έπειτα από μήνυση της κατηγορουμένης και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εισαγγελική εντολή

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για την προσαγωγή του Πέτρου Κοσουλού:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του από κατηγορουμένη σε ποινική δίκη και ενώ ο ίδιος την κάλυπτε δημοσιογραφικά. Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κουσουλός έπεσε θύμα προπηλακισμών κατά την προσέλευσή του στο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ παρενέβη αποφασιστικά για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τα αδικήματα περί Τύπου. Το γεγονός ότι εισαγγελείς εξέδιδαν εντάλματα σύλληψης για συναδέλφους στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λόγω δημοσιευμάτων τους, καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ και των Διεθνών Οργανώσεων ήταν ο δραστικός περιορισμός της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο, τον οποίο θα συνδράμει με κάθε νομικό μέσο. Το φαινόμενο των προσαγωγών δημοσιογράφων θα πρέπει να εξαλειφθεί».