Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή του

Πέτρος Φιλιππίδης

Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται πλέον στις φυλακές Τρίπολης καθώς αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η προφυλάκιση του.

Στην απόφαση των δικαστικών αρχών, της 15ης τακτικής ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, βάρυνε το γεγονός ότι στον Πέτρο Φιλιππίδη αποδίδεται μια μακρά περίοδο δράσης του καθώς η πρώτη πράξη για την οποία κατηγορείται έχει χρόνο τέλεσης το 2008 και η τελευταία το 2014.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο σκηνοθέτης – θιασάρχης φέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα.

Ρόλο στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ρόλο έπαιξε και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.