Πέτρος Φιλιππίδης: Σε σοκ ο ηθοποιός το πρώτο βράδυ στη φυλακή

Πέτρος Φιλιππίδης

Κακή η ψυχολογική κατάσταση που ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στις φυλακές Τριπόλεως.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι τους επόμενους μήνες θα ζει σε έναν θάλαμο με άλλους 25 κρατούμενους στις φυλακές της Τρίπολης. Σοκαρισμένος, σκυθρωπός αλλά ψύχραιμος πέρασε το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Τριπόλεως.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη νύχτα ο Πέτρος Φιλιππίδης την πέρασε απομονωμένος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα κατά του κορωνοϊού. Για τις επόμενες εφτά ημέρες θα προαυλίζεται μόνος του.

Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του έκαναν λόγο για έναν ήρεμο κρατούμενο. Για έναν άνθρωπο που δεν έχει πιστέψει ακόμη ότι βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα. Περπατά όσο μπορεί στο μικρό κελί του προσπαθώντας να καταλάβει πως από τη μια στιγμή στην άλλη συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ακόμη ακούει τα λόγια της ανακρίτριας και του εισαγγελέα να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Στις φυλακές Τριπόλεως οδηγούνται όσοι κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν υπάρχουν κελιά. Οι κρατούμενοι ζουν σε πέντε μεγάλους θαλάμους χωρητικότητας από 20 έως 25 άτομα. Εκεί θα ζήσει για τους επόμενους μήνες ο Πέτρος Φιλιππίδης. Δεν αποκλείεται μάλιστα να οδηγηθεί στην τρίτη πτέρυγα που βρίσκεται από τον Φεβρουάριο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης αλλά και άλλοι που στο παρελθόν έχουν σοκάρει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, στην Τρίπολη βρίσκεται ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Επίσης, εκεί βρίσκεται ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής της μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο αλλά και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών. Εκεί εκτίει, τέλος, ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ηθοποιό ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο μετά την «βροχή» καταγγελιών σε βάρος του. Ο κλοιός άρχισε να στενεύει καθώς το κατηγορητήριο ήταν βαρύ. Ένας βιασμός και δύο απόπειρες βιασμού.

Ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του να γνώριζε ότι οι πιθανότητες να μην προφυλακιστεί ήταν ελάχιστες. Πλέον, όπως φέρετε να καταγράφετε στο ένταλμα προσωρινής κράτησης από τις δικαστικές Αρχές, δεν βρίσκεται στη θέση του ισχυρού εκεί όπου βρισκόταν επί σειρά ετών.

Την πρώτη του συζήτηση με τον διευθυντή των φυλακών είχε σήμερα ο γνωστός ηθοποιός. Στη συζήτηση, που κράτησε λίγα λεπτά, ο Πέτρος Φιλιππίδης ρωτήθηκε για συγκεκριμένα αιτήματα που μπορεί να έχει, χωρίς όμως να εκφράζει την παραμικρή επιθυμία για το οτιδήποτε. Άλλωστε, όπως λένε όσοι μιλούν μαζί του, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφού δεν περίμενε να προφυλακιστεί.

Ο γνωστός ηθοποιός θα παραμένει στο κελί καραντίνας για τις επόμενες 5 ημέρες λόγω του κορωνοϊού, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξεταστεί και από ψυχολόγο.