Πέτρος Φιλιππίδης: Μεταφέρεται στις φυλακές Τριπόλεως – Φωτογραφίες

Πέτρος Φιλιππίδης

Στις φυλακές Τριπόλεως μεταφέρεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος πέρασε στη νύχτα στη ΓΑΔΑ, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορήθηκε από τρεις συναδέλφους του για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και πέρασε το βράδυ του στη ΓΑΔΑ.

Με ισχυρές δυνάμεις προστασίας να τον συνοδεύουν, στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Πέτρος Φιλιππίδης αναχώρησε από τη ΓΑΔΑ φορώντας μάσκα προστασίας και καπέλο.

Ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και κατέγραψε την άφιξη του Πέτρου Φιλιππίδη στον ανακριτή αλλά και την αναχώρησή του για την Τρίπολη.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη άρχισε πριν από έξι μήνες. Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2021 όταν τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η καταγγελία των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούσε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όπερ και εγένητο λίγους μήνες μετά.

Οι καταγγελίες των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη μπορεί να μην παρουσίαζαν ποινικό ενδιαφέρον καθώς πλέον είχαν παραγραφεί ωστόσο άνοιξαν το δρόμο προκειμένου να υπάρξουν κι άλλες γυναίκες-θύματα που έσπασαν τον κύκλο της σιωπής και βρήκαν τη δύναμη για να μιλήσουν στις αρμόδιες αρχές.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος