Πέτρος Φιλιππίδης: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για την πρόταση παραπομπής του σε δίκη

Πέτρος Φιλιππίδης

Αμετανόητο, απτόητο, χυδαίο με σταθερή ροπή στο έγκλημα χαρακτήρισε στην πρότασή της η εισαγγελέας τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του και παραπέμποντας τον σε δίκη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μια από τις ηθοποιούς που τον κατήγγειλαν μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως περιμένει την ημέρα της δίκης.

Εδώλιο εισηγείται η εισαγγελική λειτουργός για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. Τον χαρακτηρίζει «αμετανόητο», «απτόητο» και «χυδαίο».

Συμπεραίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής, γι’ αυτό και διατάσσει την συνέχεια της προσωρινής του κράτησης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες.

Η εισαγγελέας απορρίπτει όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισής, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις».

Καταρρίπτει επίσης τον ισχυρισμό του ηθοποιού περί «μανία εκδίκησης» με σκοπό οι καταγγέλλουσες να προωθήσουν την καριέρα τους.

Η κατηγορία έγινε κατ’ εξακολούθηση, γιατί ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς η κοπέλα που τον κατήγγειλε για βιασμό το 2018, φέρεται πως η πράξη να έγινε δύο φορές, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

H ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου που ήταν από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον γνωστό ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση περιμένει την ώρα του δικαστηρίου: «Η πλευρά μας επιλέγει να μην σχολιάσει. Κρατάμε χαμηλούς τόνους χωρίς κατηγορώ μέχρι την ημέρα του δικαστηρίου. Εκεί, θα μιλήσουμε.»

Ο ηθοποιός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούλιο. Τον Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλε ο ηθοποιός για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με βραχιολάκι.

Οι δικαστές έκριναν πως ο καλλιτέχνης επανέλθει στα επαγγελματικά του καθήκοντα θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα.

Η πρώτη καταγγελία αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση που τελέστηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Πηγή: Mega