Αυτοκτόνησε ο τραγουδιστής των Prodigy, Keith Flint!

Prodigy

Τα τραγικά νέα για την αυτοκτονία επιβεβαίωσε ο συνιδρυτής των Prodigy μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος στο Instagram.

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Keith Flint, του επικού τραγουδιστή των Prodigy, σε ηλικία 49 ετών. «Τα νέα είναι αληθινά. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το λέω αυτό αλλά ο αδερφός μας ο Keith αυτοκτόνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είμαι βαθιά σοκαρισμένος, πολύ θυμωμένος, μπερδεμένος και συντετριμμένος. Αντίο φίλε», έγραψε ο Λίαμ Χάουλετ, συνιδρυτής των Prodigy στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram.

Ο Keith Flint είχε συγκλονίσει με το τραγούδι Firestarter το οποίο συμπεριλήφθηκε στον τρίτο δίσκο των Prodigy, The Fat of the Land, το 1997. Το τραγούδι κυκλοφόρησε και ως single, το οποίο ήταν το πρώτο από τον εν λόγω δίσκο. Το single κατέληξε να έχει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 1 των φινλανδικών, των βρετανικών και των νορβηγικών charts. Συνολικά μπήκε στην πρώτη δεκάδα 12 χωρών. Στo αμερικανικό Billboard Hot 100, έφτασε στο νούμερο 30.

Οι στίχοι του δημιούργησαν συζήτηση ότι προωθούν τη βία, συζητήσεις υπήρξαν και για το video clip. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, με το περιοδικό NME να το συμπεριλαμβάνει στον κατάλογό του με τα 150 Σπουδαιότερα Τραγούδια των τελευταίων 15 ετών, στην 52η θέση.