Πέθανε ο Σάκης Πετκίδης

Σάκης Πετκίδης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Σάκης Πετκίδης.

Στη θλίψη βύθισε τον θεατρικό κόσμο η είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Σάκης Πετκίδης, όπως ενημέρωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με σχετική του ανακοίνωση.

Ο Σάκης Πετκίδης υπήρξες βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ από το 1978, έχοντας ερμηνεύσει βασικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες σε 70 περίπου έργα.

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Σάκη Πετκίδη, ενός αγαπημένου ηθοποιού που διακρίθηκε με το ταλέντο του στο θέατρο. Βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ από το 1978 έχει ερμηνεύσει βασικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες σε 70 περίπου έργα. Έλαβε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παράγωγες» σημειώνεται χαρακτηριστικά από το ΚΘΒΕ στη σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο του Σάκη Πετκίδη.

Ο Σάκης Πετκίδης συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων όπως τα έργα «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», «Το ημέρωμα της στρίγγλας», «Βαβυλωνία», «Πλατόνοφ», Επτά επί Θήβας», «Οθέλλος», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Οργισμένα νιάτα», «Πλούτος» και «Ο ματωμένος γάμος».