Πέθανε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο με την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε τη δική του μάχη καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο τραγουδιστής είχε αποσυρθεί κι αγωνιζόταν αθόρυβα όλο αυτόν τον καιρό.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η Μπέσσυ Αργυράκη με ανάρτησή της: «Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης… Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα..» έγραψε η Μπέσσυ Αργυράκη.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν Έλληνας τραγουδιστής. Το 1977 συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζό με τον Πασχάλη, την Μαριάννα Τόλη και την Μπέσσυ Αργυράκη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον 1977, το οποίο έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ».

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο «Μες στην προσευχή μου». Το άλμπουμ «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Με πληροφορίες από Wikipedia