Πέθανε ο Κώστας Τσάκωνας!

Το συγκινητικό αντίο του Γιώργου Παπαδάκη...

Ο Κώστας Τσάκωνας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών το απόγευμα της Τετάρτης, πέντε χρόνια μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, ενώ πάλευε με τον καρκίνο. Την είδηση για τον χαμό του αγαπημένου ηθοποιού επιβεβαίωσε ο Γιώργος Παπαδάκης μέσα από την εκπομπή του.

«Μας έχει έρθει μια είδηση δυσάρεστη για τον χαμό ενός πολύ γλυκού, πολύ τρυφερού ανθρώπου από τον καλλιτεχνικό χώρο. Επειδή στο παρελθόν είχε γίνει ολόκληρο θέμα για τον χαμό του και είχε διαψευστεί, είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και το ψάχναμε μέχρι που επικοινωνήσαμε με το γραφείο τελετών που θα κάνει την εξόδιο ακολουθία προκειμένου να επιβεβαιωθούμε ότι όντως ο Κώστας Τσάκωνας από τους πιο χαμογελαστούς ανθρώπους έφυγε από τη ζωή, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος. Ένας γλυκύτατος ανθρώπος, γλυκύτατος άνθρωπος,  που είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του… Είχαμε πολλά mail, αλλά δε μπορούσαμε να πούμε τίποτα μέχρι να επιβεβαιώσουμε την είδηση», είπε ο δημοσιογράφος.

https://www.youtube.com/embed/m4pVJUhlOBw

Ο Κώστας Τσάκωνας ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, περισσότερο γνωστός από τις κωμικές ταινίες «Κλασική περίπτωση βλάβης» και «Η μεγάλη απόφραξη».

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, δεν ήταν σε θέση να εργασθεί στο θέατρο. Τα προβλήματα υγείας και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.