Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Karl Lagerfeld

Μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Karl Lagerfeld πέθανε σε ηλικία 85 ετών, ενώ είχε μπει εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας, μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Ο Γερμανός εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος έγραψε ιστορία στο χώρο της μόδας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δίχασε με τις ρατσιστικές δηλώσεις του.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε γεννηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 1933. Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα «The World According to Karl».

Καρλ Λάγκερφελντ

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου «Tiziani», ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο «Chloe». Ακολούθησαν οι Οίκοι «Fendi» (1965) και «Curiel» (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός «Chanel» (από το 1983).

Ο Karl Lagerfeld δεν έκρυβε την ομοφυλοφιλία του και μάλιστα διατήρησε προσωπικό, πολυετή δεσμό με τον Ζακ ντε Μπασιέ, έως το θάνατό του τελευταίου, στα 1989.

Αγαπημένο του μότο ήταν: «Μια μικρή αίσθηση του χιούμορ και λίγη ασέβεια. Αυτά χρειάζεται ένας θρύλος για να επιβιώσει».