Πέθανε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Ο σπουδαίος ηθοποιός "έσβησε" στα 85 του χρόνια.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου 1938 και ξεκίνησε σπουδές στην υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος άφησε τη δική του σφραγίδα στο θέατρο, καθώς είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα».

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι εκείνος».

«Δεν μου λείπει το θέατρο. Έχω χορτάσει, πέρασα 50 χρόνια στο θέατρο. Η τέχνη είναι όμορφη έχει και τις ασχήμιες της. Άσχημο είναι όταν εσύ, ο δημιουργός, δεν καλύπτεις τις ανάγκες της. Ακόμα κι αν είσαι με τον άνθρωπό σου στην ίδια θεατρική σκηνή, είναι το ίδιο, έχεις τις ίδιες απαιτήσεις», δήλωνε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο του 2021 στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα».

«Φοβόμουν μην χάνω το μέτρο, γιατί νεότερος είχα μία πληθωρικότητα, μετά πέταγα στολίδια από πάνω μου. Η δουλειά μας είναι βάσανο, συνέχεια νομίζεις ότι δεν έχεις πετύχει αυτό που πρέπει», παραδεχόταν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος.