Πέθανε ο Γιώργος Λεμπέσης

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 80 ετών ο θεατρικός επιχειρηματίας Γιώργος Λεμπέσης, που συνέδεσε το όνομα του με το νεώτερο ελληνικό θέατρο και τους ηθοποιούς τα 50 πενήντα χρόνια.

Ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του και τη ζωή του ολόκληρη με το θεάτρο και τους ηθοποιούς, που τους αγάπησε και τον αγάπησαν πολύ έφυγε από τη ζωή μετά από πολλά προβλήματα υγείας στο νοσοκομείο Φλέμινγκ, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό, έχοντας στο πλάι του, την αγαπημένη του σύζυγο Νινέττα, τα παιδιά του, την Νταίζη και τον Παναγιώτη αλλά και τη θεατρική του οικογένεια.

Γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1930 στα Βουνάρια, ένα χωριό κοντά στην Κορώνη, ο Γιώργος Λεμπέσης, ξεκίνησε από τα μπουλούκια οργώνοντας την επαρχία και μετά, ερχόμενος στην Αθήνα, έπιασε το νήμα του θεάτρου, ξεκινώντας από το Κεντρικόν. Ολες οι αναμνήσεις από αυτή τη μακρά πορεία μέσα στο θέατρο την κατέγραψε με τον δικό του τρόπο, πριν από τρία χρόνια σττο βιβλίο με τις αναμνήσεις του και τον τίτλο «Από απόσταση αναπνοής» (εκδόσεις Λιβάνη). Ανάμεσα στις σελίδες του ζωντανεύει το ελληνικό θέατρο από το 1975 ως τις μέρες μας, σχεδόν, μέσα από τις παραγωγές που έκανε, ξεκινώντας από τα θέατρα Αττικόν, Μινώα, Κάππα, με την «Ελεύθερη Σκηνή» και το «Ελεύθερο Θέατρο», τα θέατρα «Αλίκη», «Πορεία», «Αθήναιον», «Λαμπέτη» και «Βεάκη».

Τελευταία του παραγωγή ήταν «Το μελτεμάκι», το 2008. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 14.00 το μεσημέρι από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών. Αντί στεφάνων, η οικογένεια Λεμπέση επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στο σύλλογο «Φλόγα».